Slagteriet imponerer fødevareminister

Hans Chr. Schmidt (V) brugte en time på at komme rundt på Danish Meat Company

Poul Christoffersen
Fødevaremini-ster Hans Chr. Schmidt brug­te me­gen tid på at snak­ke med med­ar­bej­de­re på Danish Meat Company. Foto: Hans Ravn
Slagterier 9. marts 2007 05:00

VRÅ: Fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) brugte en time torsdag eftermiddag på at få massevis af indtryk af Danish Meat Company. Slagteriet i Vrå startede sidste efterår, og over to omgange har det fået statslige støttekroner på tilsammen 12 millioner kroner. Formålet med besøget var at se, hvad Danish Meat Compagny havde fået ud af støttekronerne og de andre midler, som er investeret i at starte slagteriet. Ministeren gav sig god tid til at gå en runde, følge arbejdsgangen lige fra den levende gris bedøves og til dele af allerede slagtede grise ender i en pakke på en pakke, og herunder at snakke med medarbejdere. - Jeg er meget imponeret af det jeg har set. Det ser meget professionelt ud, og så var slagteriet større end jeg havde regnet med, sagde ministeren bagefter til NORDJYSKE under en afsluttende lagkagespisning i kantinen. - Og så lagde jeg mærke til den afslappede atmosfære, der er på slagteriet, mens de står og arbejder. Man kan altid feje og gøre rent før en minister kommer på besøg, men en god stemning kan man ikke bare fremtrylle. Og jeg vil sige at det er en af grundene til, at virksomheden er blevet en succes, sagde ministeren. På spørgsmålet om hans synes der er kommet nok ud af pengene svarede Hans Chr. Schmidt: - Så afgjort. Men nu er det sådant at støttekroner kun kan være et supplement. Det afgørende er dem, der er på arbejdspladsen, og jeg helt overbevist om, at deres engagement, der har båret det igennem. USA-marked åben Danish Meat Company slagter i øjeblikket 5000 svin om ugen, og til april går produktionen op på 7500 slagtesvin pr. uge. 80 procent af produktionen går til eksport, hovedsagelig til Europa. Japan er også kommet ind som et eksportmarked, og et nyt er på vej. - I sidste uge fik vi godkendelse i USA, så nu er markedet helt åbent for år. Det er rigtig godt, oplyste Danish Meat Companys formand Jens Peter Lunden. Slagteriet har i dag omkring 100 ansatte, og det tal vil sikkert stige i den nærmeste fremtid. - Vi optager løbende nye medarbejdere, tilføjer formanden.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...