Udland

Slanger på Guam skal dræbes med mus fra luften

"Der er ingen andre steder i verden, hvor man har slanger som i Guam. "

Slanger på Guam skal dræbes med mus fra luften

For at bekæmpe giftslanger på Guam, der er USA's territorium i den vestlige del af Stillehavet, planlægger naturmyndighederne at nedkaste døde museunger fyldt med gift til krybdyrene.

Den klatrende slange med navnet Boiga irregularis eller "Brown Tree Snake" har udryddet næsten alle fugle på Guam.

Slangen har ingen naturlige fjender på øen og menes at være kommet til Guam under Den Anden Verdenskrig om bord på amerikanske flådefartøjer. Slangen hører naturligt til i blandt andet det nordlige Australien og Papua Ny Guinea.

Slangen har i en årrække vakt dyb bekymring, og der er frygt for, at den vil blive spredt til andre øer i stillehavet - navnligt Hawaii, som ligger 6400 kilometer mod øst.

- Guam er i en meget special situation. Der er ingen andre steder i verden, hvor man har slanger som i Guam, siger biologen William Pitt fra det amerikanske landsbrugsministerium forskningscenter i Hawaii.

Projektet med nedkastning af dødfødte mus fra helikoptere vil blive indledt i marts eller april over de jungleområder, hvor koncentrationen af slanger er størst.

Det gælder også et område i nærheden af luftbasen Andersen, der er omgivet af tæt vegetation, og hvorfra slanger ville kunne komme om bord på fly og blive spredt til for eksempel Hawaii.

- Den gift, som vil blive brugt er acetaminophen, som er det aktive stof i Tylenol. Det er giftigt for slanger, men ikke for så mange andre dyr, siger Pitt, som tilføjer, at de døde mus vil blive nedkastet, så de fleste forbliver hængende i træerne, hvor slangerne er.

Der vil blive nedkastet over 2000 døde mus. Det er ikke planen at udrydde slangearten på Guam, men blot at bringe dens udbredelse under kontrol.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.