Danmark

Slesvig-Holsten sparer millioner på Femern

Ny tysk regering har sparet 60 millioner euro på Femern-forbindelse. Berlin bør overtage projektet, mener den.

Slesvig-Holsten sparer millioner på Femern

Den nye delstatsregering i Slesvig-Holsten, som består af SPD, Grønne og det danske mindretalsparti SSW, har sparet 60 millioner euro (445 millioner kroner) væk til investeringer i baglandet på tysk side.

Samtidig bedyrer regeringen, at den fortsat vil overholde den dansk-tyske traktat om en Femern-forbindelse.

Det bekræfter den nye kultur- og justitsminister fra det danske mindretalsparti, Anke Spoorendonk, over for netavisen nordschleswiger.dk

Spoorendonk henviser til, at den tidligere borgerlige regering i delstaten Slesvig-Holsten har afsat godt 400 millioner kroner.

Men midlerne er ikke lovbundne udgifter, og derfor mener den nye regering, at forbundsregeringen i Berlin bør betale, da projektet er af national interesse.

- Hvis budgettallene for forbindelsen bliver langt større end ventet, bør mulighederne for en ny forhandling mellem vore lande undersøges, men vi holder fast i vores tilsagn om, at der ikke skal ændres i den dansk-tyske traktat, understreger Spoorendonk.

På spørgsmålet om fjernelsen af disse 60 millioner euro ikke bare er en ny raffineret måde for at forhindre eller forsinke projektet på baggrund af modstanden især hos de tyske Grønne, siger Spoorendonk:

- Det er i hvert fald ikke noget trick fra SSW's side til netavisen.

/ritzau/