Slikbutikker skal betale afgifter for en halv million

Især københavnske butikker snyder i skat

Det er ikke alle butikker, der handler med bland-selv-slik, som betaler afgifterne korrekt. Især i hovedstaden kniber det.

Det er ikke alle butikker, der handler med bland-selv-slik, som betaler afgifterne korrekt. Især i hovedstaden kniber det.

KØBENHAVN:Efter kontrolbesøg i 75 bland-selv-slikbutikker landet over er Skat kommet frem til, at den er så gal i branchen, at man vil fortsætte med de uanmeldte besøg til næste år.

Hver tredje af de kontrollerede butikker solgte slik, hvor punktafgifterne ikke var betalt korrekt.

Butikkerne er ikke tilfældigt udvalgte, oplyser Skat. De er udvalgt systematisk ud fra Skats viden om branchen.

- Derfor kan man ikke konkludere, at en tredjedel af de danske slikforhandlere laver fejl. Men resultatet har bekræftet, at vi skal fortsætte indsatsen på dette område, fortæller underdirektør i Skat Preben Buchholtz Hansen.

Bland-selv-butikkerne er især at finde i Storkøbenhavn. Her var det næsten halvdelen af de kontrollerede butikker, der havde unddraget sig afgifter.

I forbindelse med de 75 kontroller opkrævede Skat 525.000 kroner i afgifter, og 24 butikker kan desuden se frem til en bøde. Skat har derudover indledt kontrol af fire grossister, der leverer slik til butikkerne./ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden