Slip for fartbøder med din smartphone

Denne danske app hjælper dig med at begrænse farten ved politiets fartkontroller

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Et øjebliks uopmærksomhed bag rattet kan blive både dyrt og farligt. Rigspolitiet indleder derfor i dag en landsdækkende optrapning af fartkontrollen. Hører du til dem der er lidt for flittig med speederen, kan den app hjælpe dig med at begrænse farten til det tilladte.

App’en hedder fartkontrol.nu og giver dig et overblik over, hvor Danmarks politi opstiller fotofælder. App’en benytter sig af din mobils GPS, og vil give dig en push-meddelelse, når du nærmer dig en fartkontrol.

Applikationen benytter sig af data, som brugerne selv genererer. Når en ny fartkontrol er sat op, kan brugerne oplyse app’en og derved advare hinanden om, hvor politiets fotofælder er i spil.

Google Maps hjælper nu med vejbanerne

Det vil derfor ikke være alle fartfælder, der vil fremgå, og du skal derfor stadigt holde dig inden for den tilladte fartbegrænsning, men app’en vil altså oplyse dig om, hvor du skal være særligt opmærksom med speederen.

Hos Rådet for Sikker Trafik er indstillingen overfor sladre-appen generelt positiv, skriver eb.dk. Undersøgelser fra Rådet for Sikker Trafik peger nemlig på, at frygten for at få en bøde får bilister til at drosle ned for farten.

Fartkontrol.nu er gratis og kan hentes her til Android, iOS eller Windows Phone.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.