Slog købmand ihjel: 21-årig idømt anbringelse på ubestemt tid

Under retssagen hævdede nu drabsdømt, at han var hverken var sindssyg eller psykisk syg

Anklageren og forsvareren blev interviewet af pressen efter domsafsigelsen. Foto: Martin Damgård

Anklageren og forsvareren blev interviewet af pressen efter domsafsigelsen. Foto: Martin Damgård

SULDRUP:3. november 2017 døde den 55-årige købmand Finn Degn Ovesen fra Suldrup som følge af de kvæstelser, han pådrog sig 21. oktober 2017, hvor en nu 21-årig mand angreb ham med en kniv.

Overfaldet skete i købmandens Spar-butik i Suldrup, hvor den 21-årige ankom til butikken og tilsyneladende umotiveret angreb købmanden.

Onsdag faldt dommen over den 21-årige, som ved Retten i Aalborg blev kendt skyldig i overlagt drab og idømt anbringelse på ubestemt tid.

Erkendte drabet

Den 21-årige har under retssagen erkendt, at han stak den 55-årige købmand flere gange. Han har forklaret, at han kunne huske, han havde en kniv med, men han har ikke kunnet forklare, hvorfor han gik ind i købmandsbutikken og stak kniven i købmanden.

Læs mere under billedet
Arkivfoto: Jan Pedersen

Arkivfoto: Jan Pedersen

I forbindelse med overfaldet overmandede to personer den 21-årige.

De har vidnet under retssagen, og har begge fortalt, at den 21-årige efter angrebet på købmanden flere gange sagde "Jeg tror på Gud".

Det samme har en politimand, der kom frem til butikken 21. oktober 2017, fortalt ligesom han har forklaret, at han opfattede den 21-årige som helt fraværende og psykisk ude af balance, da han blev anholdt.

Læs også: Sådan afgøres den tiltaltes sindstilstand

Er blevet mentalundersøgt

Den 21-årige er i forbindelse med drabssagen blevet mentalundersøgt, og flere mentalerklæringer slår fast, at han er sindssyg - og derfor også var det i gerningsøjeblikket.

Han har under retssagen hævdet, at han hverken er sindssyg eller psykisk syg. Derfor havde hans forsvarsadvokat Tage Kragbak nedlagt påstand om, at den 21-årige burde dømmes for vold med døden til følge og idømmes fængsel.

Anklager Kim Kristensen havde derimod nedlagt påstand om, at den 21-årige skal anbringes på en lukket psykiatrisk afdeling på ubestemt tid - en påstand, retten altså valgte at følge.

Den dømte udbad sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen.

Læs også Flere psykisk syge drabsmænd