Sæby

Slotsjul blev tilløbsstykke

Sæbygaards Venner og Civitan Club sørgede for den helt rette julestemning hele weekenden - med stor succes

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Børnene klippede julehjerter ved årets julemarked. Foto: Kurt Bering.

SÆBY:Der var julestemning overalt på Sæbygaard Slot i den forgangne weekend.

Ude som inde og på alle etager i den gamle slotsbygning fra 1576.

Det var Sæbygaards Venner og Civitan Club Sæby, der for syvende gang afviklede det traditionsrige julemarked.

Lørdag var der julemusik i slotsgården med Musikkorps Sæbys Julemandsorkester og søndag underholdt Sæby Voksenkor i Riddersalen.

Der var sort af mennesker, og masser af oplevelser for børnene, der bl.a. vækkede julemanden. Sæbygaards julemand er kendt for at sove meget tungt. Derfor skulle han også vækkes to gange - i Riddersalen. Men da han endelig blev vågen, gik han rundt blandt boderne og på slottet hele weekenden.

Publikum sendte luftpost til julemandens værksted med ballonpost i slotsgården, og i Riddersalen blev der danset om juletræet. I Tårnværelset blev klippet julepynt, der siden blev hængt på juletræet. Ja, alle slottets arealer var inddraget til udstillere og events, der fik julen til at komme tættere på.

Søndag aften fortæller Erik Salling, der er formand for Sæbygaards venner, at det blev en ualmindelig god weekend for julemarkedet på slottet.

- Søndagskoncerten med Sæby Voksenkor i Riddersalen blev et tilløbsstykke, og publikum stod og sad overalt i en tætpakket sal. Koncerten modtog stort bifald, og organist Søren Rasmussen og kor var meget begejstrede for både akustik og det velklingende flygel, siger formanden.

Hele weekenden blev dejlig travl - fyldt med masser af gæster.

- Lørdag var meget velbesøgt, og der var mindst lige så mange mennesker som sidste år. Søndag var både parkeringspladsen foran slottet - og den store parkeringsplads ved golfbanen - sort af biler. Gæsterne kom i en lind strøm, og folk, der havde besøgt vores julemarked lørdag, kom igen søndag. Og de blev længe. Så søndag i år topper i den grad sidste års søndag, konstaterer Erik Salling.

Og - trods weekendens barske vejr - stod barometeret på strålende solskin - hvad angik både besøgende og deres oplevelser af årets julemarked på Sæbygaard.

- Rigtig mange gæster har udtrykt stor tilfredshed med slottets julemarked. Og de har uopfordret nævnt, at de har besøgt flere andre julemarkeder i regionen, men at Sæbygaards Julemarked har været meget, meget hyggeligere end de andre markeder, siger han.

Og så der blev handlet for alle pengene.

- Rigtig mange har været inde på både slot og ude på slotspladsens markeder flere gange. De har købt rigtigt meget, hvilket vi har kunnet se på alle de indkøb, de bar hjem. Og flere stadeholdere har haft totalt udsolgt. Så vi har grund til at være meget, meget tilfredse i år, slutter Erik Salling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.