Udland

Slovakiet vil nedlægge veto mod flygtningekvoter

- Jeg har regeringens og parlamentets mandat til at nedlægge veto mod udspil om kvoter, siger minister.

Slovakiets indenrigsminister, Robert Kalinak, siger, at hans regering vil nedlægge veto mod enhver beslutning om kvoter for flygtninge og migranter ved et krisemøde mandag mellem EU's indenrigs- og justitsministre i Bruxelles.

- Jeg har regeringens og parlamentets mandat til at nedlægge veto mod ethvert udspil om kvoter, fordi det ikke giver mening, siger Kalinak i et tv-transmitteret interview i Bratislava.

Ministerrådsmødet mandag eftermiddag for de 28 medlemslande er ekstraordinært indkaldt på baggrund af krisen.

EU-præsidenten Donald Tusk vil hasteindkalde medlemslandenes stats- og regeringschefer til et krisetopmøde senere på måneden, hvis flygtningekrisen bliver ved med at splitte de 28 EU-lande.

Meldingen fra EU-præsidenten kom fredag, efter at flere central- og østeuropæiske lande igen afviste tvungne EU-kvoter til fordeling af flygtninge imellem medlemslandene.

På et møde fredag i Prag med udenrigsministrene fra de fire såkaldte Visegrad-lande - Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn - appellerede den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, således forgæves til landene om at gå med til en "retfærdig mekanisme til fordeling af migranter".

EU's justits- og indenrigsministre ventes på mødet på mandag at træffe den formelle beslutning om at fordele de 40.000 flygtninge, som EU-Kommissionen foreslog tilbage i maj, selv om de stadig mangler at fordele næsten 8000 for at nå i mål.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst

Mest læste