Slovensk surprise: Slår Hviderusland i OL-kvalen

Små slovenere var bedre end store hviderussere i Danmarks OL-kvalifikationsgruppe i ishockey.

Slovensk surprise: Slår Hviderusland i OL-kvalen

Inden OL-kvalifikationsturneringen i ishockey var forventningen, at Danmarks møde med Hviderusland søndag ville være en regulær gruppefinale om en billet til legene i Sochi næste år.

Men nu kan det være, at det i stedet bliver kampen mod Slovenien fredag, der i sidste ende afgør førstepladsen i gruppen.

Slovenerne lagde nemlig overraskende ud med at besejre Hviderusland 4-2 i den første kamp torsdag eftermiddag i Vojens.

De hviderussiske klepperter så alle sammen ud til at være et hoved højere og tilsvarende tungere end deres slovenske modstandere, men fysikken gør det ikke alene i ishockey.

Det beviste Slovenien, der scorede kampens to første mål. De teknisk anlagte slovenere virkede en tand mere energiske end hviderusserne i kampens indledning, og det blev de belønnet for.

Først var det Jan Urbas, der med et håndsledssvirp scorede kampens første mål, og senere viste Rok Ticar fremragende overblik, da han i en tre mod to-situation sendte pucken på tværs af banen til en helt fri Robert Sabolic ved fjerneste stolpe.

Hviderusserne var dog ikke mere rystede, end at de med to hurtige mål i slutningen af perioden kom på omgangshøjde igen og endda kunne være kommet foran, hvis ikke det tredje mål var blevet underkendt for offside i målfeltet.

Kampens afgørende situation udspillede sig, mens hviderusserne var i overtal i starten af tredje periode.

Sloveniens anfører, Tomaz Razingar, slap alene fri med målmanden, men blev fældet og fik tilkendt straffeslag.

Det udnyttede han, og da David Rodman lidt senere gjorde det til 4-2, havde hviderusserne ikke noget modsvar.

Resultatet betyder, at Slovenien med en sejr over Danmark fredag kan spille sig meget tæt på førstepladsen og OL-billetten.

Omvendt kan Danmark med en komfortabel sejr endda tåle et smalt nederlag til Hviderusland søndag, forudsat altså at det bliver til en dansk sejr over Ukraine i aften.

Danmark og Ukraine mødes klokken 20.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.