Slow Food på nordjysk

Fødevarer 1. oktober 2003 06:00

Slow Food Danmark er en del af den verdensomspændende Slow Food bevægelse, der blev grundlagt i Rom i 1986 som et modtræk til McDonald's indtog på Piazza di Spagna. Ca. 1000 danske medlemmer. Principperne er at værne om livets små glæder. At huske hinanden på, at glæden ved at spise og drikke er en del af vor kultur. At støtte en produktion af fødevarer, som både er kvalitetsmæssig og økologisk forsvarlig. At modgå unødvendig kemisk og teknologisk behandling af fødevarer. Og at opmuntre til madlavning efter lokale, traditionelle metoder. Slow Food Guiden 2003, Kulinarisk Vejviser, er en fortegnelse over, hvor forbrugerne kan få top-produkter. Produkterne bedømmes, før leverandøren kan optages. De nordjyske er ud over Bo Jensen og hans chokoladevarer Aså Andelsmejeri, Gedsted Mejeri, Hirtshals Museum (bjesk), Bageriet Aurion, Ilbro, Bæchs Conditori, Hobro, Læsø Salt, Juul & Søn Bi- og Gårdbutik, Læsø, Libegård (gedeost), Halkær, Ranum Dairy, Vitskøl Kloster (krydderurter), Munch's Pølser, Skagen, Rold Stor Kro (brøndvand), Brunmosegaard (kartofler), Aabybro, Aabybro Mejeri, Stormgaard Kartofler, St. Vildmose, San Giovanni (brød og vine) Aalborg, og Mesterslagteren Ålbæk. www.slowfood.dk

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...