Slukker for de analoge kanaler

2. juni er det slut i Løgstør Kabel-TV

LØGSTØR:De analoger TV-kanaler i Løgstør Kabel-TVs dækningsområde synger på sidste vers.

Der bliver slukket for det analoge signal tirsdag 2. juni.

Dermed bliver gamle fjernsyn med billedrør ubrugelige. Med mindre man køber en TV-boks, der kan konvertere digitale signaler om til analoge.

- I år er det seks år siden, der blev slukket for udsendelse af analog TV, som vedtaget af folketinget. Hvilket betyder, der i gennem flere år ikke er leveret analoge TV kanaler til vores hovedstation. Derfor omsætter vi en del kanaler fra digital til analog i hovedstationen, med deraf følgende omkostninger. Som en naturlig konsekvens af dette, oplyste bestyrelsen på sidste generalforsamling, at man fra i år vil slukke for de analoge tv-kanaler. Det sker 2. juni 2015, forklarede Bjarne Mæng Pedersen, der er formand for kabel-TV-foreningen, på foreningens generalforsamling.

Han forklarede skridtet med, at det giver større kapacitet i foreningens net og dermed reduceres omkostningerne til vedligeholdelse af udstyr i hovedstationen.

- Trenden er år for år stærkt stigende datatrafik, hvilket gør der er behov for løbende udvidelse af kapaciteten i nettet. Den strategi bestyrelsen tog for år tilbage, for at fremtidssikre mulighederne for vores medlemmer, kommer nu i brug. Det vil sige de rør vi de seneste år har nedgravet, bliver nu anvendt. Der er i år nedlagt fiber til yderligere digitale fordelingspunkter. Kapaciteten er nu blandt de bedste i landet. Hvilket betyder vi i år kan levere markedets højeste hastigheder på Internet, sagde Bjarne Mæng Pedersen, der også kunne fortælle, at den TV-Radio-pakkestruktur, der blev ændret sidste år har været en succes.

Som vedtaget på forrige generalforsamling kom der fire populære betalingskanaler i pakke 1. Hvilket betyder pakke 1 er blevet mere attraktiv.

Foreningen har 1.771 medlemmer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.