Jammerbugt

Sluserne åbnes for bæk-projektet

Kommunalbestyrelsen har frigivet seks millioner kroner til realisering af Blokhus Bæk-projektet

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der bliver broer henover bækken og mulighed for at gå langs den. Illustration: Jammerbugt Kommune

JAMMERBUGT:Kommunalbestyrelsen har frigivet seks millioner kroner til Blokhus Bæk. Det betyder, at det nu kan igangsættes.

I forbindelse med projekteringsarbejdet er der kommet nye oplysninger om, at der skal ledes mere regnvand væk fra området end ved projektstart. Der har været arbejdet med mange tekniske løsninger, og der er nu fundet frem til at lave en bæredygtig løsning med at bruge selve Strandvejen som regnvandskorridor for at sikre de private og historiske bygninger i området mod oversvømmelser.

Ved den nuværende P-plads over for Restaurant Casa Blanca bliver bækken åbnet og brugt som regnvandsbassin, hvor overskydende vand fra store regnskyl kan løbe ned i og derefter ledes vandet ud på Strandvejen. Derefter løber vandet videre ned mod havet og ender i det område, som kommer til at hedde Strandpladsen.

- Vi har arbejdet rigtigt meget med at finde en løsning på regnvandsproblemerne, og vi mener, at denne klimasikring med Strandvejen som regnvandskorridor kan afhjælpe, at der ikke sker oversvømmelse af husene og forretningerne i området, fortæller Henrik Damsgaard fra Jammerbugt Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Formålet med Blokhus Bæk-projektet er i samarbejde med Realdania, at gøre byen til et mere attraktivt sted for både beboere og turister. Det gennemgående i projektet er varierende tappeforløb og egetræssveller, som kanter sig ned langs med Strandvejen og leder de besøgende ned mod havet på en naturlig måde. Dette har inspiration fra drivtømmer, der ligger i vandet og det giver et meget flot udseende. Nyt er, at bækken bliver fritlagt og langs med brinkerne kommer der grøn bevoksning, som markerer bækken i byrummet. Publikum kan komme helt tæt på bækken flere steder.

Projektets første etape - kaldet Promenadestrækningen - starter ved udløbet på stranden og løber op langs med Strandvejen til bækken drejer fra ved vejen. Projektet igangsættes primo februar og afsluttes til maj/juni. AA

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst