Slut efter 113 år: Hassing-Villerslev Idrætsforening nedlægges

Efter et år uden aktivitet kan bestyrelsen ikke længere forsvare at holde den 113 år gamle forening kørende

Tobias Reffstrup Rasmussen
I 2004 var det Kresten Krabbe (til venstre), der var formand i Hassing-Villerslev Idrætsforening, mens nuværende formand Anders Thinggaard (i midten) var anfører for fodboldholdet. Til højre ses Per Nørgaard Nielsen fra Andelskassen Midtthy, som var sponsor.
12. oktober 2018 13:43 - Opdateret 12. oktober 2018 13:43

VILLERSLEV: Torsdag var der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Villerslev Forsamlingshus. På dagsordenen var en eventuel nedlæggelse af Hassing-Villerslev Idrætsforening.

Og med 21 stemmer for og to blanke fra de 23 bestyrelsesmedlemmer var der ikke megen tvivl om udfaldet.

- Det er selvfølgelig sørgmodigt, men vi er nødt til at være realistiske. Vi har ikke haft nogen idrætsaktiviteter det sidste år, så vi kan ikke forsvare at fortsætte foreningen, siger formand Anders Thinggaard, som selv startede med at spille i foreningens fodboldklub for 40 år siden.

Idrætsforeningen blev grundlagt i 1905, men det var i 70'erne, at den for alvor blomstrede. Men i takt med at befolkningen er blevet ældre, har interessen i idrætsaktiviteter som gymnastik, håndbold og fodbold været dalende.

Dermed ikke sagt, at Hassing og Villerslev ikke længere lever. Der er nu andre foreninger, som kan få glæde af de midler, som idrætsforeningen råder over.

- Vi har en rigtig god beboerforening, som i stedet kan få glæde af vores midler. De står for en masse gode arrangementer og binder samfundet sammen socialt, siger Anders Thinggaard.

Helt død er foreningen ikke endnu. Det står i vedtægterne, at en nedlæggelse skal besluttes over to omgange, og derfor mødes de igen den 31. oktober, hvor de regner med, at det bliver foreningens endeligt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...