Brønderslev

Slut med "Åh nej, nu skal jeg tisse"

Elever begejstrede for nye, rene og high-tech toiletter på Søndergades Skole - nogle forsøgte at undgå de gamle klamme toiletter

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Nicolas Cho Meier

BRØNDERSLEV:Mandag kunne eleverne på Søndergades Skole indvie noget, som skolebørn landet over jævnligt sukker efter: nye, rene, indbydende og pæne toiletter. Nærmest en helt toiletafdeling er det, med 12 lyse og topmoderne toiletrum og en venlig gang midt gennem det hele.

De nye toiletter afløser nogle gamle og slidte toiletter med indgang fra gården, som elever på skolen i årevis har været trætte af.

De nye toiletter blev markeret med en festlig indvielse, hvor alle elever var stimlet sammen nær toiletterne, hvor de havde fordelt sig over flere etagers trappe. Der var både sang og taler.

Interessen var også efterfølgende meget stor for at se de nye faciliteter - og prøve dem. En lind strøm af nysgerrige elever kom springende forbi i højt humør.

Fra skolens side er man også rigtigt glad for de nye toiletforhold.

- Det fylder meget for elever, der ikke har haft lyst til at gå på toilet. Vi har haft elever, der nogle gange er gået hjem med ondt i maven, og så snart de kom hjem, skulle de på toilet. Det er især drengene, fortalte skoleleder Anne-Louise Sadek.

Hun fortalte også, at elevrådet også har forsøgt at gøre noget ved sagen, og at emnet har fyldt meget for skolebestyrelsen.

At det nu er lykkedes, vil få betydning for eleverne i hverdagen, mener Anne-Louise Sadek.

- Jeg tænker, at elever kan få lyst til at gå på toilettet og ikke skal sidde med ondt i maven. De kan koncentrere sig om undervisningen, når de ikke tænker "åh nej, nu skal jeg tisse".

Flere andre skoler i kommunen har også store ønsker om nye toiletter - næste i køen er Hjallerup Skole.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.