Aalborg

Slut med fri adgang - nu skal alle tjekkes i retten

Retten i Aalborg skal som forsøg indføre adgangskontrol ved retsbygningen

Foto Lars Pauli

Foto Lars Pauli

AALBORG:I dag kan man frit gå ind og ud af Retten i Aalborg, men inden længe skal alle igennem en sikkerhedskontrol for at komme ind i retsbygningen i Aalborg.

Retten i Aalborg er nemlig en af fem byretter i landet, som Domstolsstyrelsen har udpeget til at have fast kontrol i en forsøgsperiode på et år, fortæller retspræsident Christian Lundblad.

Alle bliver tjekket

Der er endnu ikke taget stilling til, hvordan kontrollen skal indrettes, men Christian Lundblad fortæller, at det formentlig vil minde om den kontrol, man skal igennem i en lufthavn.

- Kontrollen skal sikre, at der ikke kommer f.eks. skydevåben eller knive ind i retsbygningen. Jeg kunne forestille mig, at sikkerhedskontrollen vil være ved døren, hvor alle skal vise id, igennem en detektor og have kigget deres tasker igennem, siger han.

Drab ved retten

Domstolsstyrelsen havde ellers ønsket, at der blev indført sikkerhedskontrol ved alle byretter, efter at en advokat blev skudt og dræbt ved fogedretten i København i september sidste år i forbindelsen med en samværssag.

Men det ønske fandt ikke vej til Finansloven, og derfor har domstolene i stedet fået lov at bruge 15 millioner kroner af deres egen opsparing til at gennemføre et forsøg ved fem byretter.

Kontrol skal være skånsom

Retten i Aalborg skal i den kommende tid finde ud af, hvem der skal stå for kontrollen. Christian Lundblad understreger, at det handler om, at gøre det så skånsomt som muligt.

- Øvelsen bliver at gøre det på en måde, så alle ikke mistænkeliggøres, siger han.

Christian Lundblad regner med, at den nye sikkerhedskontrol bliver indført omkring sommer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.