Nørresundby

Slut med lovligt gaderæs

Dalende tilslutning til lovlige arrangementer - til gengæld meldes om ulovlig kørsel i Aalborg Øst

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Streetrace kan også køres af folk på motorcykler.

NØRRESUNDBY:Det kan snart være slut med hylende dæk, hvinende motorer og duften af brændt gummi i Aalborg.

I hvert fald under lovlige forhold.

Fredag aften blev der på Kystvejen i Nørresundby kørt årets femte og sidste udgave af det lovlige streetrace - og det kan altså blive den sidste.

- Vi går og overvejer, om vi skal fortsætte. Opbakningen har været dalende, så vi skal bruge vinteren på at finde ud af, hvad der skal ske, fortæller Mathias Mose Olesen, der er medieansvarlig for Racedays.dk, som står bag arrangementet.

Det er frivillige kræfter, der står bag, men den dalende tilslutning giver økonomiske udfordringer.

Der er knald på fra start til slut ved de lovlige gadeløb.

Der er knald på fra start til slut ved de lovlige gadeløb.

Kun Aalborg halter

Der er tilsvarende arrangementer i Randers, Odense og Skjern - og alle steder med fin opbakning. Kun i Aalborg halter det.

- Vi har en gisning om, at streetrace-miljøet i Aalborg hellere vil modarbejde os end støtte op. Der er ikke så stor opbakning, som der har været.

- Hvorfor bakker streetrace-miljøet ikke op mere?

- Vi ved, at der bliver lavet organiserede ulovlige arrangementer i Aalborg Øst, og det kan vi jo ikke rigtigt stoppe. Vi kan bare give dem mulighed for at køre under lovlige og ordnede forhold.

Mathias Mose Olsen "kender personerne" bag det ulovlige streetrace i Aalborg Øst og ærgrer sig over den nuværende situation.

- I ti år har man kæmpet for at få et lovligt arrangement i Aalborg og mange andre steder. Når det så endelig kommer, så støtter folk ikke op omkring det. Det er synd og skam, at det, man har været med til at opbygge, er man nu selv med til at nedbryde.

Opmærksomhed i nærpoliti

Politikommissær Diana Gammelgaard Larsen, der er leder af nærpolitiet i Aalborg, har ikke mærket til, at der skulle være mere ulovlig streetrace i Aalborg Øst.

- Vi har før konstateret, at der har været noget, men vi har ikke haft mange problemer med det på det seneste. Men det er selvfølgelig klart, at hvis der kommer til at ske en eskalering, så er vi nødt til at tage aktion på det.

Det lovlige streetrace i Aalborg har været afviklet i tre år. Fredagens arrangement var derfor det 15. i rækken.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.