Ranum

Slut med pædagoger fra Ranum

Manglende ansøgere til pædagoguddannelsen i Ranum sætter fra 2011 et endeligt punktum efter 163 års virke.

Pr. 1 februar 2011 lukker pædagoguddannelsen i Ranum. Alle ansatte overflyttes til andre afdelinger i VIA University College.

Pr. 1 februar 2011 lukker pædagoguddannelsen i Ranum. Alle ansatte overflyttes til andre afdelinger i VIA University College.

I to år har der ikke været ansøgere nok i Ranum, og derfor har undervisningsministeriet nu sagt god for at nedlægge pædagoguddannelsen. - Lukningen kommer ikke som nogen overraskelse for os, da søgningen har været faldende siden år 2000. Men derfor er det alligevel meget vemodigt, at der nu er sat endegyldigt punktum for Ranums lange og traditionsrige seminariehistorie, der startede med et lærerseminarium i 1848, siger studierektor Peter Møller Pedersen, VIA University College, Pædagoguddannelsen Ranum. Ingen fyringer Pædagoguddannelsen ellers har gjort mange forsøg på at lokke nye studerende til, og selv om eleverne, ifølge skolens egen evalueringer, er tilfredse med uddannelsen, så har man ikke været i stand til at skaffe nok ansøgere. Studierektor Peter Møller Pedersen glæder sig dog over, at man ikke er nødsaget til at afskedige skolens ansatte. - Vi har virkelig kæmpet for at bibeholde uddannelsen i Ranum, men det har desværre vist sig umuligt. Når vi lukker helt pr. 1. februar 2011, er der kun ét nethold pædagogstuderende tilbage, og de afslutter deres uddannelse i Viborg. Heldigvis er det lykkes at fastholde alle medarbejdere, der overflyttes til andre afdelinger af pædagoguddannelsen i VIA University College. På positivlisten er også, at netuddannelsen til pædagog, som vi i Ranum har brugt mange kræfter på at udvikle, fortsætter i Viborg, forklarer studierektor Peter Møller Pedersen.