Slut med sure madpakker på skolerne i Brønderslev

Eleverne har taget de varme retter til sig. Boller i karry og frikadeller er nogle af favoritterne

Eleverne er vilde med de varme retter på Skolegades Skole. Foto Claus Søndberg

Eleverne er vilde med de varme retter på Skolegades Skole. Foto Claus Søndberg

BRØNDERSLEV:Nu behøver forældre ikke længere bruge en halv time hver aften på at smøre madpakker til deres børn. Og det er samtidig også slut med at have kedelige leverpostejsmadder med i skoletasken. Den største nyhed i det nye skoleår er nemlig, at skolerne i Brønderslev tilbyder varme retter, som eleverne kan købe. Retterne bliver lavet af køkkenet på Plejehjemmet Risagerlund. Og her er lidt for enhver smag. Boller i karry, pizzaboller, gulerodsboller, koldskål, frikadeller er blot nogle af de ting, som eleverne kan vælge imellem. Og de varme retter er blevet taget godt imod af eleverne. - Det er meget bedre end en kold madpakke. Før havde boden kun toast, som ikke var så gode. Så det er en god ide, lyder det fra Kenneth Nygreen fra 8. B på Skolegades skole. Det er boderne på skolerne, der sælger maden. Hver uge kan eleverne vælge mellem en ny menu - og så er alting naturligvis nøje sammensat, så mængden af fedt, protein og kulhydrater stemmer overens med god, sund kost. Og man kan jo være heldig, at rende ind i sin livret. - Det er første gang, jeg køber mad her. Og jeg har købt boller i karry, fordi det er min livret, siger Mathias Nielsen fra 8. b, der har fået penge med hjemmefra til at købe sin frokost. Og at dømme ud fra de elever NORJYSKE talte med på Skolegades skole, så er der mange forældre, der vælger at give børnene frokostpenge med. - Jeg får penge med til mad af min mor. Det er godt, for så kan jeg selv vælge, hvad jeg vil have, fortæller Michelle Bengtsen, 9. B. Men den nye madordning har dog haft lidt startvanskeligheder, fortæller bestyrer af boden på Skolegades skole, Jytte Pedersen. - Der er mange, der ikke har vidst, at man kunne købe varm mad. Men når eleverne ser de andre gå rundt med maden, så begynder de også at komme, siger Jytte Pedersen.