Slut med varm mad på sømandshjemmet

Fra 1. januar 2011 er det slut med den varme mad på Skagen Sømandshjem - i første omgang i vintermånederne.

Fra årsskiftet er det slut med at få varm mad på Skagen Sømandshjem. Arkivfoto: Bent Jakobsen

Fra årsskiftet er det slut med at få varm mad på Skagen Sømandshjem. Arkivfoto: Bent Jakobsen

Dagens ret på sømandshjemmet har for mange været en god mulighed for at få sig et godt og solidt måltid mad til en overkommelig pris. Men de mange har alligevel ikke været tilstrækkelig mange, og den overkommelige pris har været for overkommelig for gæsterne, siger formanden for hjemmets bestyrelse, sognepræst Per Rasmussen. - Det varme køkken på sømandshjemmet hænger ganske enkelt ikke sammen økonomisk, og vi ser desværre ikke anden mulighed end at lukke den del af køkkenet. - Der har været problemer med økonomien længe, og vi har reelt tabt penge på det varme køkken, og sådan kan det ikke fortsætte. - Vi har nøje overvejet, om det kunne være en løsning at sætte prisen op, men det mener vi ikke er realistisk. - Hvis prisen bliver højere skal det "at gå på sømandshjemmet og spise," sammenlignes med "at gå på restaurant," og den konkurrence kan vi ikke klare. - Hos os kan gæsterne ikke få en øl eller vin til maden, og Skagen har i specielt sommerhalvåret mange almindelige restauranter, hvor man kan spise forholdsvis billigt, siger Per Rasmussen. Per Rasmussen oplyser, at sømandshjemmet fortsat vil have et koldt køkken med blandt andet morgenmadsbuffet, frokostmadder og madpakker. Åbningstid Samtidig med, at det varme køkken lukkes, skærer sømandshjemmet også ned på åbningstiden i receptionen. Der er nu åbent fra kl. 6.30 til klokken 21 hver aften. Fra nytår lukkes kl. 19, og åbningstiden lørdag og søndag bliver kl. 7.30. Ændringerne betyder, at to - tre medarbejdere afskediges. - Når vi nu har besluttet at lukke det varme køkken i vintermånederne er det desværre ikke garanti for, at det åbnes igen i det hele taget. - Der er naturligvis flere gæster i sommermånederne, men det er også om sommeren, Skagen har ekstra mange spisesteder. Vi vil derfor nøje følge, hvordan det går og tage situationen op til fornyet overvejelse efter nogen tid, ligesom vi også vil være meget opmærksomme på, hvad den ændrede åbningstid betyder, siger Per Rasmussen.