Små børn taler med tegn

Børnene i Solstrålens vuggestuegruppe kan udtrykke sig med tegn, før de siger det første ord. Se billeder af de små børn her

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Børnene fra Solstrålens vuggestuegruppe synger om de tre små ællinger, der var ude at gå. Når børnene kommer til det sted i sangen, hvor den allermindste ælling driller de andre med sit rap-rap-rap, gør de bevægelser med hænderne som næb, der åbner og lukker. Se billeder af de "talende" småbørn her En situation som denne vil man kunne opleve rundt omkring i hundredevis af danske dagplejehjem, vuggestuer og børnehaver. Børn og voksne, der har en hyggestund med musik som omdrejningspunkt. Det er en dagligdags foreteelse og har været det i mangfoldige år. Det særlige er, at børnene i Solstrålen, der hører hjemme i Hadsund, ikke kun bruger tegn og fagter, når de hver formiddag samles på stuen og synger. I den hadsundske daginstitution indgår tegn og fagter som en naturlig del af den måde, som børn og voksne kommunikerer med hinanden på. De voksne kalder det baby-tegn. Større sproglig bevidsthed - Man har fundet ud af, at børn, der bruger baby-tegn, får en større bevidsthed om sprog. Og sprog har gennem flere år været et fokusområde for os, siger pædagog Birgitte Andersen, der begyndte at bruge tegn i samspillet med børnene for halvandet år siden. Hun og tre kolleger fik yderligere inspiration på et kursus i november i fjor med børnelæge Vibeke Manniche. Og nu er metoden ved at blive udbredt til samtlige dagplejehjem og vuggestuer i Mariagerfjord via kommunens pædagogiske konsulent Marianna Egebrønd, der tager ud til institutionerne med foredrag og introduktions-cd.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.