Små butikker frygter store kæder

Åbningstider presser dagligvarebutikker på landet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Skal man tage bestik af kunderne hos den lille Spar købmand i Moseby ved Pandrup, så kan de små dagligvarebutikker på landet tage det roligt. Kunderne her har ikke tænkt sig at ændre indkøbsvaner. Heller ikke selv om det fra i dag står de store dagligvarekæder frit for at holde åbent søndag efter søndag, aften efter aften.

Lukkeloven, der tillod små butikker at holde åbent langt flere søndage end de store, er fra dags dato ophævet. Tilbage er kun en helligdagslovgivning, der forbyder butikkerne at have åbent på helligdage, grundlovsdag og juleaftensdag.

Blandt landdistrikternes købmænd og uddelere er man dog spændt på, hvad konkurrencen fra de store kæder kommer til at betyde.

Handel flytter til byen

- Det bliver da ikke nemmere for os i landdistrikterne. Det vil helt sikkert flytte noget handel fra land til by, forudser uddeler Jens Nøhr, Dagli’ Brugsen Birkelse.

- Vi må bare håbe, at kunderne er så tilfredse, at de husker på, at vi er der. Ellers dør landdistrikterne fuldstændig.
Stod det til brugsuddeleren i Birkelse, fandtes lukkeloven stadigvæk.
- Den har været god ved de små butikker og de små landsbysamfund. Vi har haft fordel af at kunne holde åbent om søndagen.
Købmanden i Spar Moseby, Lonni Larsen, er forsigtigt optimistisk.
- Vi har altid haft åbent om søndagen. Men jeg er da spændt - det tror jeg, at alle købmænd er. Vi ved ikke, om folk nu vil stryge til Aalborg, hvor de store steder holder åbent til klokken 22.

I Veddum nord for Hadsund er brugsuddeler Morten Hald betænkelig.

- Vi får det utrolig svært fremadrettet. Førhen var vi alene om søndagen og om aftenen mange gange. Nu får vi en meget skarp konkurrence af de store, så vi skal være dygtige.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.