Småaktionærer rejser sag mod OW Bunker-ledelse

Foreningen OW Bunker-Investor anlægger erstatningssag om ansvaret for børsprospekt og risikostyring

Lars Løcke
Også småaktionærerne kræver nu erstatning af ledelsen i OW Bunker.Arkivfoto: Lars Pauli
Erhverv 9. september 2016 09:05 - Opdateret 9. september 2016 10:40

NØRRESUNDBY: Foreningen OW Bunker-Investor stævner direktionen, flere ledende medarbejdere samt bestyrelsen i OW Bunker, som gik konkurs i 2014.

Stævningen omfatter også kapitalfonden Altor, som ejede OW Bunker, da selskabet blev børsnoteret.

Erstatningskravet, som kan blive på op til 317 millioner kroner, kommer, fordi medlemmerne af Foreningen OW Bunker-Investor, som repræsenterer de små private investorer i OW Bunker, mener, at alle de stævnede parter har haft kendskab til og ansvar for, at prospektet fra børsnoteringen ikke var dækkende for de faktiske forhold i OW Bunker.

Derfor har man som investor ikke haft et retvisende billede, da beslutningen om at investere i OW Bunker blev truffet.

- Behov for en retspraksis

- Det er rigtig godt, at vi nu får startet et retligt efterspil til dette skandaløse forløb. Det er nødvendigt med en retspraksis for, hvad ejere, ledelser og bestyrelser i et selskab kan tillade sig, siger Niels Mengel, der er bestyrelsesmedlem i Foreningen OW Bunker-Investor og formand for Dansk Aktionærforening, som har hjulpet med at starte foreningen OW Bunker-Investor i en pressemeddelelse.

- Opbakningen til at føre sager har hidtil været stor. Men nu skal hvert medlem have lov til at tage stilling til, om de vil de vil deltage i den kommende retssag, som godt kan blive langvarig og koste en del penge. Fra bestyrelsens side vil vi selvfølgelig opfordre alle til at bakke op, siger foreningens formand, Morten Schwartz Nielsen.

De institutionelle investorer i OW Bunker rettede allerede i april i år et erstatningskrav på 769 millioner kroner mod nøglepersoner i bunkerselskabet.

Skal knyttes til anden sag

Småaktionærerne i OW Bunker vil forsøge at få deres erstatningssag afviklet sammen med de institutionelle investorers.

- Vi afleverer vores stævning til Østre Landsret i næste uge, og her vil vi bede om, at vores sag bliver kumuleret (afviklet som én sag, red.) med de store investorers sag, som vil køre i landsretten, siger han.

Småaktionærernes erstatningssag vil køre som et gruppesøgsmål, som det enkelte af foreningens knap 4000 medlemmer nu kan tilmelde sig.

Det koster 300 kroner at være med, hvis ens investering i OW Bunker var under 50.000 kroner, 500 kroner, hvis beløbet var mellem 50 og 100.000 kroner, og en halv procent, hvis investeringen var større.

Det er advokat Karsten Brink, der fører foreningens sag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...