Smag for gamle dage

Der blev syltet og smagt til syltedag på Dorf Møllegård

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Masser af forskellige slags bær blev brugt på dagen, hvor de blev kogt i store gryder.Foto: Bent Bach

DORF:Søndag var det syltedag på Dorf Møllegård, og det betød en stor produktion af frisk syltetøj og saft, besøgende med fyldte poser og mange gode grin i køkkenet.

Det er Støtteforeningen for Try Museum, som Dorf Mølle hører under, der står bag, og de vil gerne give folk en smag af, hvordan man syltede i gamle dage.
- Vi vil vise, hvordan man gjorde sådan nogle ting og var selvforsynende på den måde. Vi sælger også produktionen til fordel for museet, siger støtteforeningens formand, Birgit Sørensen.
Selv var hun i det rum, hvor de færdige, stadig varme syltetøjsglas blev forsynet med etiketter. Gæster så på sagerne og kunne købe forsyninger med hjem.
I køkkenet var nogle meget erfarne kvinder i gang ved store gryder med bær, som er blevet sponsoreret af forskellige folk. En af dem var Anne Grethe Pedersen.
- Det her er hindbær og ribs, fortalte hun engageret, mens flere store gryder stod og simrede på komfuret.
Hun har en stor rutine i arbejdet med at sylte.
- Jeg har syltet hele livet, siden jeg i sin tid var ung pige i huset, husker Anne Grethe Pedersen.
Der er god stemning i køkkenet, hvor de frivillige får nogle gode grin. Når gryderne er klar, bliver indholdet hældt på glas, som folk har samlet ind gennem året.
I endnu et køkken ved siden af bliver der også produceret en masse - også saft. Kvinderne smager på det for at sikre, at smagen er rigtig, inden det kommer ind til salg i det næste rum.
Det bliver til cirka 200 glas syltetøj i dagens løb - produceret i roligt tempo, så det er helt frisk til gæsterne, der kan få varme og friske glas med smagen af sommer og gamle dage med hjem.
Alternativt - eller i kombination med forsyninger til hjemmebrug - kunne man også vælge at smage syltetøjet på stedet sammen med nybagte vafler i museets café.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.