Smag- fuldt

Noget for enhver smag på teknisk skole

Mexico 26. september 2002 08:00

AALBORG: Der var noget for enhver smag, da Aalborg tekniske skole i går slog dørene op for omkring 650 skoleelever, der var på besøg i anledning af Smagens Dag. Lige fra mexicansk chili con carne til baconpølser fremstillet efter skolens hemmelige opskrift. Pølserne faldt i elevernes smag, da de med god appetit tog for sig af smagsprøverne. - De har en mere kraftig smag. De er rigtig gode, konstaterede eleverne fra 6. klasse på Ferslev Skole, da de blev bedt om at sammenligne med standardpølser fra supermarkedet. - Eleverne får lov at smage, hvordan en pølse skal være, forklarede Poul Erik Hansen, der er praktikinstruktør på skolen. - Vi bruger ene gode råvarer, og ikke så meget fedt. Jeg ved godt, at der skal være fedt i en pølse, men vi bruger under det halve af det, der normalt er i en pølse. De omkring 650 elever fra skoler i Aalborg og fra enkelte skoler i nabokommunerne fyldte godt op på gangene på Rørdalsvej 10, hvor Hotel- og Levnedsmiddelfagskolen holder til. Egentlig skulle de være ankommet i tre lige store portioner i løbet af formiddagen, men de fleste dukkede op allerede kl. 10. Skoleeleverne fik ikke selv lov til at lave mad. Denne del af øvelsen stod elverne på Hotel- og Levnedsmiddelfagskolen for. I et andet lokale stod maden i Mexicos tegn. Her var der skruet mere op for krydderierne, selvom eleverne, der selv havde bestemt, hvilke retter de ville lave, havde valgt at tage hensyn til, at det var følsomme børneganer, der skulle smage på den fremmedartede mad. Temaet for Smagens Dag var i år fremtidens smag. Og her tror Steen Froulund, der er koordinator Hotel- & Restaurent, at fremtiden bliver betydeligt mere krydret end den er i dag. Danskerne store rejselyst har ført dem til eksotiske steder med mere spændede mad end frikadeller, flæskesteg og boller i karry. Og det smitter helt naturligt af på, hvad slags mad vi gerne vil spise i fremtiden.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...