Smagen af Kunsthåndværk kan sanses på Børglum Bakke

Kunstnergruppen Keramik i Børglum sammen med Aurion, Ingstrup Mejeri og Løkken Bryghus som led i pilotprojekt

Poul Christoffersen
Ba­ge­ri­et Aurion la­ver brød fra mar­ker ved Børglum Klos­ter til og gi­ver smags­prø­ver ved åb­ning af næs­te Ke­ra­mik på Børg­lum. Ar­kiv­fo­to:
Kunst 8. maj 2007 06:00

BØRGLUM: Når den traditionsrige keramikudstilling på Børglum Kloster næste gang åbner dørene for publikum, er der ikke blot kræs for kunstinteresserede. Smagsløgene får også en ekstra smøring med brød fra Aurion, som er bagt af korn fra marker omkring klostret. På brødet kan lægges prøver fra Ingstrup Mejeris kendte håndværkeroste. Og Løkken Bryghus afslører et par hemmeligheder bag den gyldne drik fra bryghuset. Foruden de tre fødevareproducenter står kunstnergruppen Keramik på Børglum bag arrangementet. Åbningen af udstillingen med de indlagte smagsprøver foregår på Børglum Bakke 24. juni, og det er et eksempel på, at vendsysselske aktører tager det første skridt ind i en ny form for samarbejde mellem mad og kunst. Arrangementet i Børglum er et af i alt 15 i pilotprojektet Smagen af Kunsthåndværk, som afvikles hen over sommeren. En af bagmændene til pilotprojektet Toppen af Danmark har for nylig udgivet hele programmet for Smagen af Kunsthåndværk, og det i form af et tillæg til Gode Historier 2007 i Lysets land. Og her lyder forordet: - Vi nordjyder er normalt et beskedent folkefærd, men der er undtagelser. Når talen falder på nordjyske fødevarer og kunsthåndværk retter vi ryggen og får et stolt udtryk i øjnene. Således vil Toppen af Danmark sælge budskabet til turister og lokale interesserede. NORDJYSKE har tidligere omtalt den første smagsprøve på pilotprojektet, der foregår 18. maj på Højers Ravsliberi i Mygdal, og her skal det vise sig, om initiativet falder godt ud i den nordjyske muld. Brochuren kan fås på de lokale turistbureauer, og kan man også få flere oplysninger om Smagen af Kunsthåndværk. Det er et samarbejdsprojekt mellem Leader+ Vendsyssel, VUR, Toppen af Danmark, Smagen af Nordjylland og Perikum, og målet er give oplevelsesøkonominen et skub opad.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...