Aalborg Håndbold

Smal Aalborg-sejr mod schweizisk modstander

Det blev tættere end forventet, da Aalborg Håndbold vandt 31-29 over schweiziske Pfadi Winterthur i kvalifikationen til EHF Cuppen

Aalborg Håndbold slog lørdag aften schweiziske Pfadi Winterthur i EHF Cuppen. Foto: Claus Søndberg

Aalborg Håndbold slog lørdag aften schweiziske Pfadi Winterthur i EHF Cuppen. Foto: Claus Søndberg

HÅNDBOLD:Der burde måske umiddelbart være forskel på at ligge og lune sig i toppen af schweizisk håndbold og indtage en førsteplads i den danske herreliga. Men efter Aalborg Håndbolds kamp mod schweiziske Pfadi Winterthur lørdag aften, måtte man konkludere, at forskellen på dagen ikke nødvendigvis var så stor.

I hvert fald lykkedes det kun nordjyderne med møje og besvær at vinde 31-29 på hjemmebane og dermed tage første det første stik i EHF Cup-kvalifikationen.

Gæsterne indtog Jutlander Bank Arena med en meget opportunistisk tilgang til spillet med den fedtede læderkugle. Winterthur praktiserede et fladt 3-2-1-forsvar bundet op på at vinde de direkte dueller med modspillerne. En taktik, der i perioder viste sig en kende for optimistisk med tanke på, at det var Aalborgs Omar Ingi Magnusson og Janus Smarason, de skulle slå i duellerne om rappe skosåler.

En 5-2 Aalborg-føring efter seks minutter blev i hvert fald forholdsvis ubesværet etableret.

Anderledes besværet så det ud for aalborgenserne i forsvarsenden. Man kæmpede en del med at finde den rette højde på Winterthurs Filip Maros, mens en tempofyldt Roman Sidorowicz havde stort held med at skabe plads til sine holdkammerater. Og den konstellation var blandt årsagerne til, at Aalborg blot førte 12-11 efter 23 minutter.

Et par schweiziske udvisninger og velovervejet overtalsspil betød imidlertid, at Aalborg kunne gå til pause foran 16-12.

Den velsmurte angrebsmaskine, der ellers har kendetegnet nordjydernes spil i indeværende sæson, lod vente på sig. Foran 21-18 efter 43 minutter havde hjemmeholdet svært ved at distancere schweizerne definitivt. Og når det defensive fundament samtidig slog sprækker blev det tæt til sidst, og Aalborg Håndbold måtte nøjes med en smal 31-29 sejr.

Nu venter der returkamp om otte dage, 14. oktober, i Schweiz.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.