Smalt budgetforlig i Frederikshavn

Dansk Folkeparti og to løsgængere sikrer borgmesteren flertal på 19 af 31 byrådsmedlemmer - opdateret søndag 16.33

Borgmester Lars Møller havde gerne set, at alle partier bakkede op om budgettet, men sådan skulle det ikke være. Kun 19  af 31 medlemmer står bag søndagens budgetforlig. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Borgmester Lars Møller havde gerne set, at alle partier bakkede op om budgettet, men sådan skulle det ikke være. Kun 19 af 31 medlemmer står bag søndagens budgetforlig. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Pressefotograf Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Søndag eftermiddag lykkedes det borgmester Lars Møller (V) at finde et flertal bag næste års budget.

19 af byrådets 31 medlemmer står bag budgetforliget, og det er Dansk Folkeparti samt løsgængerne Jeppe Nielsen Kyk og Jette Fabricius Toft, der sikrer Venstre, Konservative og SF et flertal på 19.
Uden for budgetforliget er Socialdemokraterne, der allerede fredag forlod forhandlingerne, samt Peter Laigaard, Liberal Alliance, der udvandrede søndag formiddag efter få minutters forhandling.

2 pct. besparelser

- Det er lykkedes at lave et forlig med næsten alle partier i Frederikshavn Byråd. Efter frederikshavnske forhold er det ”et bredt forlig”, siger borgmester Lars Møller.

Han kalder det ”et udviklingsorienteret budget, hvor der er rum til at foretage nødvendige og fremadrettede investeringer”.
Budgetforliget betyder 2 procents besparelser på kommunens serviceudgifter svarende til cirka 52 mio. kr.

Ændrede forudsætninger

De øvrige 50 mio. kr., som kommunen mistede, da Indenrigsministeriet sagde nej til en skattestigning i 2013, er fundet ved ”ændrede forudsætninger”, blandt et overskud på arbejdsmarkedsområdet på 35 mio. kr. for indeværende år.

Timetal og skatteprocent

Forligspartierne hæver ikke skatten i 2013, hvilket ville have udløst en sanktion fra staten, men til gengæld er der indregnet en skattestigning i de kommende år.

Det vejledende timetal i folkeskolen bevares.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk