Smedemester har fået nok

Efter adskillige indbrud og ødelagt værktøj og køretøjer er det slut med at give unge en hjælpende hånd

En 17-årig tidligere fejedreng hos Niels Ivan Nielsen stjal i denne uge sammen med en 13-årig dreng denne veterantraktor for at trække den varevogn fri, som de havde stjålet aftenen før ved samme firma. Men de fandt aldrig ud af, at der var blevet lukket for brændstoffet, så den gik i stå efter få meters kørsel.Foto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

En 17-årig tidligere fejedreng hos Niels Ivan Nielsen stjal i denne uge sammen med en 13-årig dreng denne veterantraktor for at trække den varevogn fri, som de havde stjålet aftenen før ved samme firma. Men de fandt aldrig ud af, at der var blevet lukket for brændstoffet, så den gik i stå efter få meters kørsel.Foto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

SKYUM:For smedemester Niels Ivan Nielsen har den seneste uges oplevelser med indbrud og stjålet varevogn betydet, at nu er det slut med at være det offentlige behjælpelig med at give plads til et ungt menneske, som har det svært.

Den ene af gerningsmændene bag indbruddene søndag og mandag viste sig at være en 17-årig ung mand, som for fem år siden havde fået lidt fritidsarbejde som fejedreng hos ejeren af Skyum Smede og Maskinteknik, og hvor Niels Ivan Nielsen godt vidste, at ”knægten” havde behov for at få noget at rive i:

- Han var sådan set god nok, når jeg var i nærheden, fortæller Niels Ivan Nielsen.

- Men det kneb lidt, når jeg ikke var i nærheden.

Sidste år også blev tyveri af en bil, som smeden netop havde gjort fint i stand, så ”hoppede kileremmen af, som den 40-årige firmaejer selv forklarer det, da den nu 17-årige i denne uge for tredje gang stjal et køretøj fra firmaets adresse.

- Jeg er helt færdig med at tilbyde at hjælpe kommunen, siger smedemesteren,.

Niels Ivan Nielsen og hans ansatte er dybt frustrerede over, at det åbenbart ikke er muligt at få stoppet et ungt menneske, som åbenbart blot fortsætter med at udøve kriminalitet i større eller mindre omfang. En anden del af frustrationen hos Niels Ivan Nielsen er de omkring 70.000 kr., som indbrud og tyverier har kostet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.