Smelt Mig er dødlevende

Fra lørdag går det løs på Kunstmuseet

Smelt Mig lever et kreativt liv mellem ting, som betyder noget - og fortæller en historie.Foto: Susie Skov

Smelt Mig lever et kreativt liv mellem ting, som betyder noget - og fortæller en historie.Foto: Susie Skov

FREDERIKSHAVN:Væggene er præget af billeder og ting, som ikke ses ret mange andre steder. Udvalget af sten, knogler og andre finurligheder på hylderne fortæller alle en historie - hver og en.

Sådan er det hos Smelt Mig, frederikshavneren hvis gadekunst med mellemrum kan ses i både barndomsbyen og andre større byer over det ganske land.

Før i tiden blev der på forhånd produceret de første 100 stykker med street art, når han drog ud for at sætte sit præg på bybilledet. Nu er masseproduktionen afløst af få, men mere gennemtænkte stykker street art.

- Jeg er begyndt at bevæge mig ind på de myter og historiske elementer, en by fortæller, fortæller han.

Han og de andre frederikshavnere indenfor sammen genre begyndte at gøre sig i street art i 2010.

- Men jeg har altid leget. Bølgen har dog lagt sig siden 2010, siger Smelt Mig om den opmærksomhed, gadekunsten har fået i Frederikshavn.

Den vildeste reklame

Nu tager Smelt Mig imidlertid et nyt træk. På lørdag 18. august åbnes Frederikshavn Kunstmuseums sensommerudstilling, og Smelt Mig indtager 1. salen med udstillingen ”Jeg er dødlevende”.

Det er ikke street art, men en street art-kunstner, som bevæger sig ind og laver mere etableret kunst.

- Jeg er meget ydmyg overfor det og har tænkt, om jeg har fortjent at komme derind, siger Smelt Mig.

Hvor kunsten på gaderne er gratis, koster malerier penge.

- En PR-chef ville sige, at det er genialt. At street art er den vildeste reklame, en kunstner kan gøre for sig selv. Men det er ikke meningen. Jeg vil også altid være på gaden, for kunsten er fedest i virkeligheden, mener han.

På udstillingen kan opleves malerier, stregtegninger, installationskunst og malerier fra kunsten i virkeligheden.

- Det kan måske få folk til at kigge ude i gaderne, håber Smelt Mig.

På fredag kan Smelt Mig opleves på en ganske anden måde, når han deltager i ”Chill i Parken” i Kennedyparken, og skal male med dåser. Lørdag går det så løs på Frederikshavn Kunstmuseum, hvor også andre kunstnere er med som led i sensommerudstillingen.

Kunstnersammenslutningen Mariagerfjord har eksisteret siden 2007, og består af Anna Grethe Aaen, Eva Christensen, Jenny Hansen, Karin Lykke Waldhausen, Laila Falther Jensen, Lis Roland og Mogens Nielsen. På udstillingen deltager Lotte Thorsøe som gæst med sin glaskunst. Gruppens medlemmer udtrykker sig gennem maleri, installationskunst og gobelinvævning og er alle kunstnere, der har arbejdet i mange år med deres ting.

Samtidig åbner exlibrisafdelingen fire nye exlibrisudstillinger med værker af Jaroslav Minar, Tjekkiet, Sergey Parfionov, Rusland samt Susanne Theumer og Andreas Raub, begge fra Tyskland.

Alle udstillinger kan ses til 30. september.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.