Smerte og håb-foredrag

Anette Marcher fortæller om sin fødselsdepression

Journalist Anette Marcher blev kort efter hendes søns fødsel i 2008 blev ramt af en fødselsdepression. Det fortæller hun om på Vejgaard Bibliotek onsdag 19. marts. Privatfoto

Journalist Anette Marcher blev kort efter hendes søns fødsel i 2008 blev ramt af en fødselsdepression. Det fortæller hun om på Vejgaard Bibliotek onsdag 19. marts. Privatfoto

AALBORG:Det er en tankevækkende historie - på en gang fuld af smerte og fuld af håb - som kan høres på Vejgård Bibliotek onsdag 19. marts kl. 18.30. Den fortælles af journalisten Anette Marcher, som kort efter hendes søns fødsel i 2008 blev ramt af en fødselsdepression.

På få dage oplevede den ellers stærke kvinde, hvordan hun brød sammen som et nedtrykt nervevrag. Hendes liv blev et helvede. Hun kunne ikke overskue tilværelsen med et spædbarn, kunne ikke klare de daglige gøremål og brød sig ikke om at være sammen med sit barn. Når nogen forsøgte at hjælpe hende, reagerede hun voldsomt og kom op at skændes med familie eller venner.

Igen og igen overvejede Anette at bortadoptere sin søn. To gange var hun tæt på at begå selvmord. Det tog 15 lange måneder, men til sidst kæmpede Anette sig ud af mareridtet og endte som den mor, hun hele tiden havde ønsket at være.

I foredraget ’Når helvedet kommer med storken’ fortæller Anette både om nedturene, konflikterne og alle de små ting, som hjalp hende til at overkomme fødselsdepressionen. Hun deler også nogle af de tanker, hun siden har gjort sig om den moderne moderrolle, og hvorfor den kan være så svær at leve op til.

Foredraget henvender sig både til fagfolk som sundhedsplejersker, pædagoger og jordemødre og til kvinder, der har haft eller frygter at få en fødselsdepression eller anden efterfødselskrise - samt deres pårørende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.