Dyr

Smid snoren: Derfor må hunden nu gå fri på stranden

Der er mange gode grunde til at lade hunden løbe frit omkring på stranden

Fra den 1. oktober til den 31. marts må hunde løbe frit på stranden. Foto: Colourbox (arkiv).

Fra den 1. oktober til den 31. marts må hunde løbe frit på stranden. Foto: Colourbox (arkiv).

DYR:Temperaturerne falder, og badetøjet er for længst pakket væk, men det betyder ikke, at en strandtur er en dårlig idé.

I hvert fald ikke for hundeejere.

Fra d. 1. oktober frem til d. 31. marts må hunde således løbe frit på stranden.

Og det er en rigtig god idé at smide snoren ved vandet, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

- På stranden får hunden en helt anden motion og bliver stimuleret med nogle helt andre dufte, når den løber rundt på et andet underlag end der er i skoven eller hvor man ellers lufter hund, siger projektleder Jens Jokumsen.

- Og når du tager snoren af, får hunden også mulighed for at kommunikere med andre hunde. Det får den en positiv oplevelse ud af. Så der er god hundevelfærd i at få hunden til at løbe løs

Baggrunden for, at hunde fra d. 1. oktober og altså frem til d. 31. marts må løbe frit omkring på stranden, er hensynet til dyrelivet, forklarer Jens Jokumsen fra Dyrenes Beskyttelse.

Fra d.1. april og frem til d. 1. oktober må hunden således ikke løbe frit omkring og skal dermed være i snor.

- Det er for at beskytte faunafuglene som lever på og i nærheden af stranden. I den periode har fuglene reder og unger, derfor skal de beskyttes mod løse hunde, som måske kan finde på at angribe og tage en unge eller et æg.

Tag hensyn til mennesker og dyr

Men selv om Dyrenes Beskyttelse altså opfordrer alle hundeejere til at lægge vejen forbi stranden - og herhjemme har vi over 7.300 kilometer kyststrækning - er der også hensyn, der skal tages.

- Man skal tage hensyn til de andre gæster på stranden. Man skal have kontrol over sin hund, så den ikke løber og generer de andre. Der er altid mennesker i Danmark, der er meget bange for hunde, og derfor er det selvfølgelig vigtigt at man undgår at genere dem, siger Jens Jokumsen.

- Derudover kan der også være nogle der kommer på stranden med deres hund, og hvor hunden ikke bryder sig om andre hunde. Det skal man selvfølgelig også have respekt for. Derfor er det altid vigtigt at have kontrol over hunden, og at man kan kalde den til sig.

Kan du ikke vente til d. 1. oktober, findes der er alternativ. Eksempelvis kan du på Naturstyrelsens hjemmeside finde en oversigt over hundeskove.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst