Coronavirus

Smitterisikoen stiger, hvis kravet om bordbestilling droppes

Selv om man lukker færre gæster ind, vil fjernelse af krav om bordbestilling føre til flere smittede, siger SSI

Der blev indført krav om bordbestilling på restauranter og barer i forbindelse med genåbningen 21. april. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der blev indført krav om bordbestilling på restauranter og barer i forbindelse med genåbningen 21. april. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DANMARK:Det øger smitterisikoen, hvis man afskaffer kravet om bordbestilling på restauranter og barer, selv om man samtidig begrænser antallet af gæster.

Det vurderer Statens Serum Institut (SSI) ifølge DR.

SSI har regnet på en ny model, som restaurations- og barbranchen selv har foreslået.

Branchens forslag er, at barer og restauranter får lov at droppe kravet om bordbestilling, mod at de til gengæld lukkede 10-15 procent færre gæster ind. Men ifølge SSI vil det føre til flere smittede.

- Det vurderes, at et skærpet arealkrav ikke i samme omfang som tidsbestilling vil medvirke til at begrænse antallet af impulsive gæster - især for barer og værtshuse, skriver SSI i et notat ifølge DR.

- Begrænsninger i antallet af gæster ved et arealkrav på 10 procent henholdsvis 15 procent vurderes at være så begrænset, at risikovurdering for smitte for serveringssteder øges til middelhøj, lyder det fra SSI.

Kravet om at bestille bord 30 minutter før ankomst blev indført, i forbindelse med at Folketinget valgte at fremrykke genåbningen af restauranter og barer med to uger, så de fik lov at åbne 21. april.

Selv om SSI vurderer, at der vil være øget smitterisiko ved at følge restaurationsbranchens forslag, er erhvervsminister Simon Kollerup (S) åben for at diskutere reglen med de øvrige partier.

Det skriver han i en mail til Folketingets erhvervsordfører, skriver TV2.

Tiden begynder dog at løbe, da kravet om bordbestilling kun gælder frem til 6. maj.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.