Smukt hus indstillet til landsdækkende pris: Skal kæmpe mod Hotel D’ Angleterre

Mia og Peter Olesens hus fra Løgstør indstillet til prisen

Lasse Damsgaard
RENOVER prisen gives til projekter, hvor et godt samarbejde mellem bygherre, brugere, byggeriets parter og de lokale myndigheder har givet eksemplariske resultater til efterfølgelse i byggeriets praksis. Privatfoto
Løgstør 18. maj 2018 14:11

LØGSTØR: Sidste år vandt Mia og Peter Olesen, Alléen 18 i Løgstør, prisen for det bedste eksempel på "smukt byggeri" i den gamle Løgstør Kommune. Nu er parrets nyrenoverede hus indstillet til endnu en pris, nemlig "RENOVER Prisen", der hylder de bedste renoveringsprojekter i Danmark.

Prisen, der er uddelt siden 2013, er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, som er med til at vise vejen for, hvordan man bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Løgstørparrets hus er oppe mod 181 andre kandidater til prisen - blandt andre Hotel D´angleterre i København og Conditori La Glace også i København, som også er blevet renoveret.

Mandag 18. juni bliver seks af de 182 kandidater til prisen udtaget til at gå videre - og i slutningen af august findes den endelige vinder.

Stor udfordring

Mia og Peter Olesens største udfordring i forbindelse med renoveringen var at få skab et nyt og tidssvarende hus i delvise eksisterende rammer på et tidligere arkitekttegnet hus fra 1968.

- Både det at etablere et energivenligt, tidssvarende materialevalg samt inddrage/udnytte den omkring liggende natur/udsigt og ikke mindst skabe et familievenligt og brugbart hus var en udfordring, forklarer parret.

Fik fornemmelsen

- Processen forløb som det første med køb af hus. Efterfølgende flyttede vi ind i huset for at få en fornemmelse af dets “fordele og ulemper", herefter kunne processen med kontakt til arkitekt finde sted. Der blev udarbejdet tegninger med afsæt i ønsker og “fordele og ulemper" medtaget som erfaring ved at bo i huset forinden total ombygning. Da tegninger var i orden og genhusning ligeledes var på plads kunne nedrivning af eksisterende beboelse finde sted. Nedrivning indebar total nedrivning med undtagelse af murendegavle. Med afsæt i tegninger blev huset herefter genopbygget efter vores ønsker.

- Resultatet har til fulde levet op til vores ønsker og behov. Arkitektens valg i samråd med os som familie har virkelig givet noget helt særligt, siger parret.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...