Lokalpolitik

Smukt, ydmygt og storslået udsigt

En helt ny og en ældre renoveret villa fik Hobro Byråds forskønnelsespris

HOBRO:Lene og Peter Nielsen er ikke til store buer og arkitektoniske udskejelser. Da de i fjor fik bygget ny villa i Hegedalsparken i Hobro, gik de efter det enkle. Netop det beskedne, nærmest ydmyge udseende faldt i bedømmelsesudvalgets smag. I går fik Nielsens hus i Hegedalsparken byrådets forskønnelsespris. Hæderen deler parret med Trine og Thomas Simonsen, Enghavevej 23, som roses for en kvalitetsbevidst renovering. Den nye villa i Hegedalsparken er tegnet af arkitekt Kim Egholm fra Humlebæk. Han stammer fra Hobro og gik i klasse med Peter Nielsen på Nordre Skole for godt en snes år siden. Ingen søgt prestige - Da vi skulle bygge, ringede jeg til Kim og fortalte om vore ønsker for huset. Det viste sig, han havde en model, der 90 procent svarede til vores krav, fortæller Peter Nielsen. Han er medejer af Expert i Hobro, og hustruen arbejder på et reklamebureau i Århus. De har sønnen Emil på to et halvt. Huset er på 157 kvadratmeter med to værelser, et kontor, to badeværelser og en stor, kombineret stue og køkken/alrum. Bedømmelsesudvalget lægger vægt på, at huset "ikke markerer sig ved størrelse eller en søgt prestige, men gennem en overordentlig fin balance mellem grundens særlige kvaliteter og bygningens fine, enkle udforming med en nærmest beskeden fremtræden". Et bemærkelsesværdigt og gennemtænkt hus af stor arkitektonisk og brugsmæssig værdi, lyder skudsmålet. - Vi ønskede at udnytte husets beliggenhed med en unik udsigt over fjorden. Derfor er der meget glas mod udsigtsiden. Desuden ønskede vi et lavt hus, der falder godt ind med naturen omkring, fortæller Peter Nielsen, som sammen med hustruen i går modtog prisen ved en officiel sammenkomst på Musicaféen i Hobro. Det samme gjorde Trine og Thomas Simonsen, Enghavevej 23. Renoveringen af deres bolig er tegnet af arkitekt Hauge Bjerre, Fjordens Tegnestue i Hobro. Huset var før et almindeligt, ganske sundt, men banalt "murermesterhus" uden bemærkelsværdige kvaliteter udover udsigten. Afbanaliseret Men ombygningen og moderniseringen har givet det et løft. - Et godt eksempel på en nutidig, kvalitetsbevidst og godt gennemtænkt renovering og tilbygning gennemført med respekt for det oprindelige. En stor terrasse, farver og materialevalg har "afbanaliseret" huset, begrunder bedømmelsesudvalget. Det består i øvrigt af bormester Jørgen Pontoppidan, viceborgmester Hans Poulsen, teknisk udvalgs formand Preben Christensen og arkitekt Hans Dall, Aalborg. Vinderne modtog diplom og en skulptur af kunstneren Hans Jørgen Nicolaisen.