Smuthul skal sikre advokater internetadgang i fængsler

Et nyt forbud mod mobiler og computere i fængsler skal ikke gælde forsvarsadvokater, forklarer retsordfører.

Adgang til internettet er afgørende, når forsvarsadvokater mødes med deres klienter i landets fængsler og arresthuse. Digitaliseringen har ramt retssystemet, og derfor skal et nyt forbud mod kommunikationsudstyr i fængsler ikke omfatte de indsattes forsvarere.

Sådan lyder det fra Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen. Han kender retssystemet indefra, da han tidligere selv har arbejdet som forsvarsadvokat.

- Det er helt klart, at hvis det er udelukket, at forsvareren kan få sin computer med i fængslet, så er det et stort problem for forsvareren og dermed også for forsvaret for den, der er fængslet, siger Preben Bang Henriksen.

1. august træder det nye forbud i kraft i de danske fængsler og arresthuse. Det blev vedtaget af Folketinget i juni og betyder, at besøgende fremover ikke må medbringe computere og mobiler med netadgang.

Restriktionerne er blevet stærkt kritiseret af forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen. Han mener, at loven udgør en voldsom hindring i advokaternes arbejde, da meget juridisk materiale er arkiveret på internettet.

Denne bekymring forstår Preben Bang Henriksen fra Venstre. Og han forsikrer, at der er taget højde for forsvarsadvokaternes kontakt til de indsatte.

- Jeg er nødt til at påpege, at der netop i lovens bemærkninger fremgår, at Kriminalforsorgen skal fastsætte regler om, hvorvidt og i hvilket omfang forsvarere må tage elektronisk udstyr med i fængslet, siger Preben Bang Henriksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.