Snæbum-dilettanter øver på højtryk

Tonen er munter, selvom amatørskuespillerne har travlt med at blive klar til weekendens forestillinger

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Morten Teglbrænder (tv.) og Tina Højbjerg (th.) er bare to af de otte dilettanter, der er med i stykketFoto: Martin Damgård

- Nej, det var ikke det, jeg skulle sige, afbryder Pernille Olesen sig selv og træder for et kort øjeblik ud af rolle som Bitten. Hun griner og kigger på instruktøren Grethe Højbjerg. - Åh, det gør ikke noget. Det var kun en halv side, du sprang over, siger Grethe Højbjerg. Det behøver ikke at være perfekt, når dilettanterne fra Snæbum går på scenen - det gør det bare endnu sjovere, mener amatørskuespillerne selv. Alligevel venter der endnu et par aftners øvning, inden dilettantforestillingen "Sæt aldrig din kone på spil i poker" er klar til generalprøve og premiere fredag og lørdag aften i Snæbum Forsamlingshus. - Jeg synes, I var bedre sidste gang, vi øvede. Og hold op med at grine ude bag ved, Tina, råber Grethe, som heller ikke selv kan lade være med at trække på smilebåndet. Årets stykke er en forvekslingskomedie skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen, der udspiller sig i ægteparret Bitten og Villys soveværelse. Her kigger både postbudet (Vivi Herlufsen), revisoren (Morten Teglbrænder) og rockerpræsidenten (Jens Jensen) forbi.