Snapseskader er chefens bord

Der er ingen grund til at tage det roligt til julefrokosten. Arbejdspladsen betaler, hvis du kommer til skade

Arbejdspladsen betaler, hvis du kommer til skade til firmajulefrokosten. Grov uagtsomhed kan dog spænde ben for forsikringen. Filmfoto: "Julefrokosten", 2009

Arbejdspladsen betaler, hvis du kommer til skade til firmajulefrokosten. Grov uagtsomhed kan dog spænde ben for forsikringen. Filmfoto: "Julefrokosten", 2009

HELE LANDET: Hvis man kommer til skade under den årlige firmajulefrokost, dækker firmaets forsikring for det meste. Så længe man kommer til skade inden for firmaets fire vægge vel at mærke. Og så længe man ikke ødelægger kopimaskinen.

- Når man er til firmajulefrokost, er det det samme som at være på arbejde. Også selv om det for mange er en mere festlig form for arbejde end til hverdag, siger Topdanmarks skadechef, Lone Ryberg.
- Men så snart medarbejderen forlader festen for at tage hjem eller gå i byen med kollegerne, er det på eget ansvar, understreger hun.

Grov uagtsomhed

I en pressemeddelelse forklarer hun, at arbejdsgiverens forsikring endda dækker genoptræning, sygebehandling og hjælpemidler hvis nødvendigt. Med mindre man har udvist grov uagtsomhed.

Ifølge skadechefen er det er ikke særlig tit, der sker alvorlige personskader til firmajulefrokoster. Men når der gør, er der som regel lidt flere promiller end normalt involveret.
Alligevel hører skaden - eller skaderne - ind under arbejdsgiverens forsikring.

Dans i glatte sko

I december 2011 gav Universitetsavisen fra Københavns Universitet eksempler på episoder, der alle blev anerkendt som arbejdsulykker af Arbejdsskadestyrelsen. Det første eksempel var en kvinde, der gled under dans på grund af glatte sko. Episoden resulterede i et brækket håndled.

Et andet eksempel var den velkendte skade "skub af anden danser". Midt i en dans får en kvinde et skub i siden af en dansende kollega, hun falder baglæns og slår hovedet ned i gulvet. Resultat: Hjernerystelse og nakkeskade. I begge tilfælde dækker arbejdsgiverens forsikring. Dog er det kun arbejdsskader, der er dækket af forsikringen, når man er fuld, understreger Lone Rybjerg:
- Ødelægger man kopimaskinen eller får revet sit tøj i stykker under en lidt for vild dans, mens man var fuld, er det for egen regning.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.