Snarrådig brandmand reddede forbrændt beboer

Så mand på tag af brændende hus og fik ham ned med stige fra eget hjem

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HOBRO:En snarrådig brandmand fra Beredskabet i Mariagerfjord Kommune reddede ved femtiden natten til lørdag en mand ned fra taget på et brændende hus på Skovvejen i Hobro.

Brandmanden, der boede længere oppe ad vejen, blev kaldt til branden, men opdagede altså manden, der var kravlet ud på taget af den brændende bygning.

I stedet for at køre på brandstationen hentede han lynhurtigt en stige hjemmefra og fik bakset manden ned fra taget.

- Det kan man roligt kalde en snarrådig indgriben, der reddede den brændende lejligheds beboer fra yderligere forbrændinger, konstaterer indsatsleder René Nikolajsen, Beredskabet Mariagerfjord Kommune.

Hus alvorligt skadet

Han fortæller, at huset på Skovvejen havde fire lejemål. Den ene lejlighed på første sal brændte helt ud, mens der er røg-, sod- og brandskader på den anden. De to lejemål i underetagen er begge vand- og røgskadede.

- Beboerne i den ene af lejlighederne i underetagen - et ungt par - var selv kommet ud, og vi fik også deres indbo med ud nogenlunde uskadt. Der var ikke fare for andre end manden i lejligheden på første sal, siger indsatslederen.

Brandårsagen er endnu ukendt.

1. gradsforbrændinger

- Den 40-årige mand fra taget er indlagt på Hobro Sygehus med det der formentlig må betegnes som 1. grads forbrændinger, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Badsberg.

Han oplyser, at politiets teknikere senere skal undersøge lejligheden for om muligt at finde frem til en brandårsag.

Beredskabet fra Mariagerfjord Kommune var ved 8.30-tiden fortsat igang med efterslukning på stedet og forventede først at være færdig ved 10-tiden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.