Ungdomsuddannelser

Snedkerlærlinge i tysk praktik

Delegations­besøg hos EUC Nord medfører tre lærlinge får en måneds job i tyske virksomheder

Tre snedkerlærlinge har læreplads i Tyskland, hvor de skal være en måned. Fra venstre Dennis Vestergaard Larsen, Henrik Backhausen og Nickolai Rahdarian. Foto: Kurt Bering

Tre snedkerlærlinge har læreplads i Tyskland, hvor de skal være en måned. Fra venstre Dennis Vestergaard Larsen, Henrik Backhausen og Nickolai Rahdarian. Foto: Kurt Bering

VENDSYSSEL:Tre snedkerlærlinge fra Vendsyssel tager tirsdag på en 6-7 timers tur sydpå til den tyske by Bünde, hvor de i de følgende 4-5 uger skal prøve at arbejde for tre forskellige tyske mestre indenfor snedkerbranchen.

- Vi udveksler studerende, så hvorfor skal vi ikke også udveksle lærlinge. Der sker noget med de personer, som prøver at arbejde under vilkår, som er forskelligt fra det de er vant til. Jeg tror vi får en lærling tilbage med noget, som vi også kan få gavn af, siger produktionsleder Bjarne Jensen, Krone Vinduer

Ingen betænkeligheder

På virksomheden var der ingen betænkeligheder ved at sige ja, da EUC Nord henvendte sig for at høre om man var med på, at lærlingen Nickolai Rahdarian fik chancen for et udenlandsk praktikophold.

- Det er vigtigt, at vi gør noget for at bevare vores håndværk. Det vil være synd, hvis det forsvinder, mener Bjarne Jensen.

Fælles for de tre lærlinge er, at de har mellem et halvt og et år tilbage af deres lære- og elevtid i snedkerfaget, og at de blev kontaktet af EUC Nord om muligheden for at få et udenlandsk lærested.

- Vi havde for nogen tid siden en delegation her på EUC Nord fra Tyskland. Den så snedkerværkstedet, og på den måde kom kontakterne til de tyske virksomheder. De tre lærlinge er de første fra snedkerafdelingen vi sender på udenlandsk praktikophold, oplyser faglærer i snedkerfaget, Per Ulrick.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.