Snefygning fører til togaflysninger

DSB aflyser syv myldretidsafgange mellem Aalborg og Frederikshavn mandag eftermiddag. Problemer mellem Aalborg og Lindholm

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Syv togafgange mellem Aalborg og Frederikshavn er mandag eftermiddag blevet aflyst på grund af den kraftige snefygning og det kraftige snefald.

Det oplyser informationschef Tony Bispeskov fra DSB.

- Det drejer sig om fire afgange fra Aalborg mod Frederikshavn og tre afgange fra Frederikshavn mod Aalborg, konstaterer Tony Bispeskov.

Aflysningerne

Den første aflysning er afgangen fra Frederikshavn klokken 14.56. De to andre aflyste afgange fra Frederikshavn er klokken 15.47 og 16.51.

Fra Aalborg aflyses afgangene klokken 15.00, 15.49, 16.49 og 17.49.

Alle øvrige afgange kører som normalt, men Tony Bispeskov vil ikke garantere, at der ikke sker forsinkelser af de afgange, som gennemføres.

- Banedanmark kan simpelthen ikke følge med med at få renset sporskiftene, når det fyger så voldsomt, fortæller informationschefen.

Ud med kosten

Tony Bispeskov forklarer, at sporskiftene normalt holdes fri for sne og is automatisk enten i form af elektrisk varme eller ved hjælp af gasvarm, som smelter is og sne i sporskiftene.

- Men det fyger simpelthen så meget, at Banedanmark mange steder er nødt til at sende en mand med en kost ud at fjerne isklumper, der kan dumpe ned fra togene. Klumperne er meget farlige for trafikken, konstaterer Tony Bispeskov.

Mandag aften valgte DSB at indstille alle intercitytoge mellem Aalborg og Lindholm, fordi sporskifterne i Lindholm drillede i snevejret. Derfor vil intercitytogene som normalt starter og slutter i Lindholm kun køre til og fra Aalborg. Lyntogene og regionaltogene vil betjente Aalborg Vestby og Lindholm stationer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden