Snefygning og mere sne på vej

Nordjylland er vågnet op til mere sne. Flere bilister måtte have hjælp tirsdag morgen

Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto Scanpix Denmark

NORDJYLLAND:Der er faldet en del sne over det nordjyske i løbet af natten, så der er grund til at være opmærksom, når du bevæger dig ud i trafikken her til morgen.

Der både risiko for snefygning og isglatte veje.

- Hvis man tager den nordlige del af Jylland - Vendsyssel, Thy og Mors - er der rigtig vinter lige nu. Det blæser op til en hård vind. Der er to til fem graders frost, og der er snefygning. Så der er rigtigt vintervejr på de kanter, fortæller vagtchef Frank Nielsen fra DMI tirsdag morgen.

Kan være glat

Falck har været ude og hjælpe 19 bilister fra midnat til kl. 6 her til morgen. Ni havde brug for hjælp til at blive trukket fri, syv skulle bugseres, to kunne ikke starte og en enkelt bilist var kørt i grøften.

Dansk Autohjælp har været ude og yde assistance til 8 bilister frem til kl. 6. 7 biler måtte trækkes fri.

- Man skal sørge for at køre efter forholdene og se sig for, når man starter ud. Vi har saltet, men man kan aldrig være sikker på, at det ikke er glat, siger Maiken Bendtsen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Risiko for snefygning

Bilisterne skal især være opmærksomme, hvis de bevæger sig ud på de mindre veje, hvor der ofte kun er saltet i begrænset omfang, og samtidig er der risiko for snefygning overalt i det nordjyske.

Der er mere sne på vej både i dag og i de kommende dage.

Snevejret giver også problemer for den kollektive trafik. Nordjyllands Trafikselskab melder generelt om forsinkelser. Du kan tjekke den aktuelle trafiksituation her.
I Aalborg Lufthavn kan der også forekomme forsinkelser. Aktuel status på flytrafikken til og fra Nordjylland kan du se her.
Bor du syd for fjorden, og skal du med tog, kan du følge trafiksituationen hos DSB her.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.