Udland

Sneplovs-ulykke sender fem ton dræbergift ud i japansk sne

En mængde, der svarer til 125.000 doser dødelig cyanid, er blevet lækket på en fabrik i Japan.

Sneplovs-ulykke sender fem ton dræbergift ud i japansk sne

Mindst fem ton livsfarlig gift er lækket fra en fabrik i Japan efter noget så usædvanligt som en sneplovs-ulykke.

Det skete, da arbejdere tirsdag forsøgte at fjerne snedynger på fabrikken, som ligger i vinterkolde Hanamaki i den nordlige del af landet.

Her har man haft rigeligt med hvid nedbør i den seneste uges tid, og i forsøget på at fjerne sneen kom fabriksarbejderne til at ramme en tank, der indeholdt store mængder cyanid. Derefter væltede det ud via en beskadiget ventil.

En liter af den giftige væske, som anvendes til at fjerne nikkelbelægninger fra overflader, er nok til at dræbe 25 mennesker. Mængden af lækkede kemikalier svarer til 125.000 dødelige doser af cyanid.

- Heldigvis absorberede sne det meste væske, og vi har været i stand til at indsamle den forurenede sne, fortæller en ansat på fabrikken.

- Lækket er ikke nået ned til en flod i nærheden, og vi har ikke modtaget nogen meldinger om, at det har haft indvirkning på mennesker, lyder det.

Cyanid er et kendt giftstof, der i forskellige afskygninger har været brugt til både mord og selvmord - i såvel den virkelige verden som i fiktionens verden.

I James Bonds univers er agenterne udstyret med cyanid-kapsler, som de kan bruge til at tage deres eget liv, hvis de bliver fanget af fjenden.

Hydrogencyanid blev brugt at nazisterne til massedrab i gaskamrene under Anden Verdenskrig, og talrige topnazister brugte også giften til at begå selvmord.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst