Snerlen til Kattegat Siloen

Tonny Kristensen overtager restauranten i toppen af Kattegat Silo - åbner Mortens aften 10. november

Hans Christensen og Bente Poder
Tonny Kristensen glæder sig til Mortens aften, hvor han åbner Restaurant Snerlen med fantastisk udsigt i toppen af Kattegat Silo på Frederikshavn Havn. Her får han plads til 150 gæster eller mere end dobbelt så mange som i Strandby. Mesterkokken beho
EMNER 25. oktober 2011 23:27

Fisk og skaldyr - nu med havudsigt! Restauratør Tonny Kristensen, der de seneste 10 år har drevet Restaurant Snerlen i Strandby, flytter nu restauranten til toppen af Kattegat Silo. Her har restauranten med den unikke udsigt stået tom, siden Frank Størup først på året lukkede Frank's i siloen. - I siloen mere end fordobler vi vores kapacitet og kan fremover byde selskaber med op til 150 gæster velkommen i restauranten, fortæller Tonny Kristensen. Det er 10 år siden, han åbnede Snerlen i Strandby, som er kendt vidt omkring, ikke mindst for sit menukort med friskfangede fisk og skaldyr. - På den måde passer siloen med udsigt over havet, skibene i horisonten og hele den maritime stemning perfekt, siger Tonny Kristensen. Snerlen i siloen åbner første gang Morten Aften, den 10. november, og herefter vil der være åbent hver fredag og lørdag frem til jul. - Herefter må vi se, hvordan det ser ud, men jeg er sikker på, at det nok skal gå. Snerlen har lige haft sin bedste sæson nogensinde. Nu rykker vi tættere på byen og får mere plads. Til sommer har jeg en idé om at udnytte den store tagterrasse til den helt store skaldyrsbuffet, siger Tonny Kristensen. Restauranten i Strandby er åben sidste gang den kommende weekend, men Tonny Kristensen vil fortsat bruge lokalerne som selskabslokaler og levere mad ud af huset fra køkkenet på Havnevej. Lys i vinduerne igen Kaj Christiansen, direktør i FME, glæder sig over, at der igen bliver lys i vinduerne om aftenen og mere liv i siloen. - Det er fem år siden, vi åbnede Kattegat Silo, og fra dag 1 har det været meningen, at vi skulle have en restaurant på toppen. At det så bliver Tonny, der rykker ind med sit menukort med fisk og skaldyr, er jo helt perfekt, siger FME-direktøren. For siloens daglige brugere bliver det også et løft. - Vi har fået tre nye lejere for nylig og et fitnesscenter, så alt i alt giver det mere liv, og det er selvfølgelig ideelt, at vi nu igen får en restaurant, der kan byde på frokost og middag til både de faste lejere og deres forretningsforbindelser, siger Kaj Christiansen. Fakta Tonny Kristensen og Snerlen Tonny Kristensen startede sin karriere på Aalbæk Gl. Kro. Derudover har han bl.a. arbejdet som kok hos Scheelsminde i Aalborg, Brøndums Hotel og på Gråanden. Tre gange har han været i finalen om Årets Kok. For 10 år siden åbnede han Restaurant Snerlen i Strandby. Restauranten blev hurtigt et populært spidsested kendt som garant for en kulinarisk oplevelse med fisk og skaldyr i en altdominerende hovedrolle. Tonny Kristensen har i flere år arbejdet tæt sammen med Skagenfood om udvikling af opskrifter og produktion af fiskeretter. Desuden holder han kokkeskoler for firmaer og private. 10. november, Morten Aften, åbner han Restaurant Snerlen i Kattegat Silo på Frederikshavn Havn.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...