Sneskovle kommer vrimlende

I år bugner byggemarkederne af sneskovle og salt - ingen vil gå forgæves, lyder beskeden

Ingen vil gå forgæves efter sneskovle eller salt til glatte veje. Byggemarkederne er alle bevæbnet til tænderne, klar til det store rykind. Her er det Rasmus Kjærgaard fra Silvan, der pakker skovle ud. Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Ingen vil gå forgæves efter sneskovle eller salt til glatte veje. Byggemarkederne er alle bevæbnet til tænderne, klar til det store rykind. Her er det Rasmus Kjærgaard fra Silvan, der pakker skovle ud. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

NORDJYLLAND:I år er byggemarkederne bevæbnet til tænderne med sneskovle, salt og sneslynger - alle steder melder man sig klar til at levere det, der skal til, når husejerne går i krig med den nyfaldne decembersne.

- Jeg har 17 paller med sneskovle. De har stået på vores lager i to år, fortæller Toke Nissen, varehuschef i Silvan i Frederikshavn til NORDJYSKE Stiftstidende.

Han regner bestemt ikke med at løbe tør for noget.

Han lægger ikke skjul på, at det gigantiske lager på flere tusinde sneskovle er et resultat af den paniksituation, både byggemarkeder og kunder blev bragt i, da sneen blev ved med at falde i 2010/2011, og sneskovle og salt var umuligt at opdrive.

Skrækvinter skræmmer

Vinteren for to år siden har sat standarden lige siden i byggemarkedsbranchen - og det mest af alt som et skrækeksempel for uudnyttede salgsmuligheder.

- Det her er ikke byggemarkedernes højsæson, understreger varehuschef i Silvan i Aalborg, Rasmus Kjærgaard, der beskriver sneen som hvidt guld for byggemarkedsbranchen.

Til gengæld er det noget, alle har fået øjnene op for, forklarer han.

Kunderne vil have maskiner

At sne er penge værd, har man allerede i decembers første dage konstateret i Bauhaus i Aalborg.

Her har kunderne klart vist en holdningsændring i forhold til det at skovle sne sammenlignet med tidligere år:

Nu vil de have maskiner til at gøre det hårde arbejde, fortæller varehuschef Carsten Mørch.

- Siden vi åbnede klokken ni har vi solgt 14 sneslynger, fortæller varehuschefen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.