Danmark

Snevarsel: Her vågner de op til vintervejr

Danmark er delt op i flere forskellige vejrzoner tirsdag morgen - fra snefygning til sjasket regnvejr.

Snevarsel: Her vågner de op til vintervejr

Vinteren har gjort sit indtog i Danmark. Men rent vejrmæssigt gør det dog stor forskel, om man bor oppe i Skagen eller nede i Maribo.

Når nordjyderne tirsdag morgen går ud af hoveddøren, bliver de mødt af et koldt vinterlandskab med både snefygning og isglatte veje.

Men i de sydøstlige egne er det ikke snekrystaller, men regndråber, som falder ned fra himlen, og samtidigt kan de milde temperaturer snige sig op omkring fire varmegrader.

- Status er, at landet er noget delt op. Det er meget forskelligt, om man bor i Nordjylland eller på Lolland-Falster, fortæller vagtchef Frank Nielsen fra DMI tidligt tirsdag morgen.

- Hvis man tager den nordlige del af Jylland - Vendsyssel, Thy og Mors - er der rigtig vinter lige nu. Det blæser op til en hård vind. Der er to til fem graders frost, og der er snefygning. Så der er rigtigt vintervejr på de kanter, tilføjer han.

Længere nede, i Midt- og Østjylland, ligger der næsten ingen sne på veje og marker, og temperaturerne rumler rundt omkring frysepunktet. Og hvis man fortsætter længere mod syd eller øst, tegner der sig igen et andet billede:

- Sønderjylland, Fyn og Sjælland får tung sne i øjeblikket, og bevæger vi os hele vejen ned til Lolland og Falster, så er sneen faktisk blevet til regn, siger Frank Nielsen.

- Temperaturerne er oppe på to til fire graders varme. Så vejret er noget forskellig rundt omkring i landet, må vi nok sige, konstaterer han.

Resten af ugen ser til gengæld ud til at blive rigtigt kold med snebyger over store dele af Danmark. Nattefrosten ryger helt ned omkring de ti minusgrader, og dagtemperaturerne ligger mellem en og fire graders kulde.

- Her i aften og nat kommer kulden ned nordfra, og det kommer til at sætte sit præg på resten af ugen, forklarer Frank Nielsen fra DMI.

Det bliver især de sydvestlige dele af landet, som får sne i de kommende dage, lyder det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.