Udland

Snowden: Rusland og Kina har ikke set i min computer

Edward Snowden afviser, at russerne eller kineserne har fået adgang til hemmelige dokumenter på hans computere

Snowden: Rusland og Kina har ikke set i min computer

Den afhoppede amerikanske efterretningsmand Edward Snowden afviser anklager og gisninger om, at russerne eller kineserne skulle have rodet i hans computere, der indeholder adskillige hemmelige dokumenter fra den amerikanske efterretningstjeneste.

Det siger han i et interview med avisen The Guardian.

- Jeg har aldrig givet informationer til nogen af deres regeringer, og de har aldrig taget noget fra mine bærbare computere, siger Snowden til avisen.

Beskyldningerne om, at de kinesiske og russiske efterretningstjenester skulle have banet sig vej til hans bærbare computere, blev fremsat i adskillige medier, efter at Snowden under sin flugt fra USA har opholdt sig i begge lande.

De dokumenter, Snowden har lækket til forskellige medier, afslører blandt andet, at amerikanerne har direkte adgang til centrale computerservere hos selskaber som Facebook og Google - og desuden aflytter centrale EU-kontorer og computernetværk.

Snowden forlod allerede USA i maj, hvor han i første omgang søgte i skjul i Hongkong. 22. juni blev Snowden sigtet for spionage, tyveri og "konvertering af statens ejendom" - og USA opfordrede myndighederne i Hongkong til at tilbageholde ham.

Dagen efter flyver Snowden til den russiske hovedstad, Moskva. Her opholder han sig angiveligt stadig i ingenmandsland i en international lufthavn, mens han venter på en løsning, der kan give ham politisk asyl.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.