Biler

Snydt for bilernes Marilyn Monroe

Berømt model kom ikke med posten fra USA trods betaling.

Drømmen om en Cadillac Eldorado er blandt andet blevet promoveret ad USA's Dwight Eisenhower, der var præsident, da de første modeller af drømmebilen kørte ud af fabrikken i 50'erne.

Drømmen om en Cadillac Eldorado er blandt andet blevet promoveret ad USA's Dwight Eisenhower, der var præsident, da de første modeller af drømmebilen kørte ud af fabrikken i 50'erne.

Det er en af de ultimative drømmebiler, der har klædt filmstjerner og andre berømtheder på i årtier. Og nu var den til rådighed for en mand fra Farsø. Mod at han slap sølle 23.000 kroner og sendte dem til USA. Vi taler om en Cadillac model Eldorado, der i de oprindelige 50'er-udgaver er det nærmeste, man kan komme Marilyn Monroes krop bygget i blik, chrom og duftende læder. En bil der i forskellige udgaver blev produceret i hele 49 år i USA, inden den sidste trillede ud af fabrikken i 2002. Det lød næsten for godt til at være sandt. Og det var det også, viste det sig, da manden først i april havde sendt pengene af sted til sælgeren. Svært at finde svindler Handelen var foregået på den såkaldte E-Bay, et populært auktionssted på internettet, som alle uden videre kan gå ind og sætte noget til salg på. Og købe fra, forståes. Der bydes i et vist tidsrum, og den, der byder højest, får gevinsten hjem. Hvis den altså bliver sendt. Og det gjorde Cadillacen ikke. - Adressen, bilen er sat til salg fra, er opgivet til at være i USA. Men det er jo ikke sikkert, at det passer, så det er noget af det, vi skal undersøge, fortæller vagthavende hos politiet i Løgstør. Selv om udåd og gerningsmand kan høre et hvilket som helst land i verden til, er vagthavende ikke helt opgivende overfor at opklare det, der ligner et fidusnummer. - Vi kan også søge at spore den computer, der har sat bilen til salg. Vi kigger på det, lyder det optimistisk. Svindel med netsalg af biler er dukket op de senere år, hvor biler tilbydes at blive annonceret gratis til salg på websider i og uden for Danmark. Generelt er rådet: Ligner prisen en vanvittig god handel for køberen, er den det nok ikke. Er sælgeren svær at identificere, er det også et faretegn.