Social sladderhank er populær

Nordjyllands Politi roser Facebookside, der holder øje med fartkontroller

Jyske bilister tyer til Facebook i kampen for at slippe for bøder ved politiets kontroller, og det har ordensmagten det helt fint med. Foto: Lars Pauli

Jyske bilister tyer til Facebook i kampen for at slippe for bøder ved politiets kontroller, og det har ordensmagten det helt fint med. Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Den seneste uge har mere end 6000 jyder valgt at ”synes godt om” siden ”Jylland - Politi Razzia - Fotovogn - Kontrol” på Facebook, hvor brugerne i fællesskab holder øje med fartkontrollerne rundt om i Jylland.

- Fotovogn. Aalborg motorvejen lige før Th. Sauersvej, afkørsel nordgående, står der eksempelvis.

Beskeden er skrevet af en af de mange nordjyder, der aktivt bruger den gratis tjeneste på Facebook.

Og interessen for den nye side blandt nordjyske bilister har været så stor, at Facebook-siden torsdag blev lanceret i en ren nordjysk udgave.

Få timer efter lanceringen havde 300 brugere allerede trykket ”synes godt om” til den nye nordjyske side.

Skaber debat

Selvom den nyetablerede side har fået en masse tilfredse brugere på kort tid, så findes der også flere kritiske røster på Facebook.

Kritikerne betegner siden som en service for fartsyndere, der i stedet burde overholde hastighedsbegrænsningerne på alle strækninger.

Flere brugere går til modangreb med forklaringen om, at oplysningerne kan have en præventiv effekt.

Det argument nikkes der genkendende til hos Nordjyllands Politi, hvor man godt er klar over, at der findes tjenester, hvor folk deler deres viden om fartkontroller og lignende.

- Det kan vi ikke have noget imod. Jo mere der kan blive oplyst, så trafikanterne opfører sig bedre, des mindre arbejde har vi jo, og des mere tilfredse bliver vi, siger vicepolitikommisær Lars Eriksen.

Trafiksikkerheden bliver bedre

Og ifølge trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet, kan det have positive resultater for trafiksikkerheden, at folk deler oplysninger om politiets kontrolaktioner på Facebook.

- Folk bliver opmærksomme på, at hastighedsgrænserne er der, at de er vigtige, og at de bliver kontrolleret af politiet. Jeg er helt sikker på, at slutresultatet bliver, at mange bliver opmærksomme på de her politikontroller, og det gør alt i alt, at folk kører langsommere, og vi får en bedre trafiksikkerhed, siger Harry Lahrmann.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.