Socialchefer: Arbejdsløse skal svinge kosten

Ikke alle arbejdsløse er i stand til at klare en uddannelse. Derfor skal samfundet stå klar med simple job.

Socialchefer: Arbejdsløse skal svinge kosten

Selv hvis det lykkes at skabe flere almindelige job, vil en voksende gruppe danskere ikke være i stand til at passe dem.

Omkring 100.000 kontanthjælpsmodtagere med andre problemer end manglende arbejde fjerner sig mere og mere fra det stadigt mere krævende arbejdsmarked, skriver Jyllands-Posten.

Tidligere tiders mere enkle job er enten forsvundet eller taget af østeuropæere, og formanden for socialcheferne, Ole Pass, opfordrer til, at man genopfinder nogle af de simple job.

- Man kunne måske overveje at genindføre nogle af de gamle service-job, som man har sparet væk.

- Hvad med at bemande nogle af jernbanestationerne, hvor sådanne mennesker både kunne holde det rent og pænt og samtidig være med til at give en eller anden form for tryghed for passagererne på en ellers tom station, siger Ole Pass.

- Den type job kunne man også genopfinde på private arbejdspladser, tilføjer han.

Den tidligere formand for Socialrådgiverne Bettina Post, der nu skal være direktør i det private initiativ Headspace, der skal hjælpe sårbare unge, mener, at det er en "samfundsopgave" at sørge for job til personer, der ikke kan klare en uddannelse.

- For dem kan lykken være gjort med en Føtex-uniform med navneskilt og enkle arbejdsopgaver som at sørge for, at tingene står pænt på hylderne, siger hun til avisen.

Dansk Arbejdsgiverforening siger, at der lige nu ikke er økonomisk grundlag for at oprette den slags job:

- Omkostningsniveauet er generelt for højt, og lige nu skaber vi jo slet ikke private arbejdspladser.

- Derfor er det også meget tvivlsomt, om vi kan genskabe disse simple job, hvor folk minimum skal være mindstelønnen værd, siger underdirektør Erik Simonsen til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.