Hobro

Socialdemokrater i Hobro fejrer 125 år

Årsdagen fejres på fredag i midtbyen

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Jette Rask og borgmesterkandidat Leif Skaarup vil være med til at fejre 125 års jubilæum i Hobros partiforening. Privatfoto

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Jette Rask og borgmesterkandidat Leif Skaarup vil være med til at fejre 125 års jubilæum i Hobros partiforening. Privatfoto

HOBRO:Socialdemokratiet Hobro fejrer partiforeningens 125 års jubilæum fredag 25. november med et gågadearrangement.

På Store Torv fra klokken 14-17 kan byens borgere møde de socialdemokratiske byrådspolitikere, deriblandt partiets borgmesterkandidat Leif Skaarup.

Medlemmer af Hobro Partiforenings bestyrelse dukker også op.

Der vil være servering af jubilæumskagemand, kaffe og rød sodavand, og mulighed for at få en politisk snak om byens fremtid. Om aftenen fejrer foreningen sit jubilæum ved en intern fest i Hobro Medborgerhus.

Foreningen blev ifølge den ældste fane i Socialdemokratiet Hobro stiftet 25. november 1891. Siden da har socialdemokratiet på mange måder været med til at præge udviklingen i Hobro by.

I flere perioder har Hobro således været ledet af en socialdemokratisk borgmester, oplyser Pia Ravnsbæk Bjærge, formand for Socialdemokratiet i Hobro.

Ved byrådsvalget i 1925 blev brolægger Anthon Christensen valgt som den første socialdemokratiske borgmester i Hobro nogensinde, og i perioden 1938-1946 blev borgmesterposten i Hobro varetaget af socialdemokraten Henry Jensen.

Herefter fulgte en periode, hvor det ikke lykkedes for Socialdemokratiet i Hobro at vinde borgmesterkæden. I 1986, efter mange års Venstrestyre, blev vognmand Erland Christiansen valgt til posten i Hobro Kommune og bestred den frem til 2002.

Socialdemokratiet i Hobro har i dag cirka 130 medlemmer.

- Det er måske ikke mange i forhold til, at partiforeningen i 1940’erne og 1950’erne kunne mønstre 600 medlemmer, men partiforeningen har i indeværende år fået 20 nye medlemmer. Det er en tendens, som Socialdemokratiet også oplever på landsplan, oplyser Pia Ravnsbæk Bjærge.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.